NARİN'İ KİM ÖLDÜRDÜ?

8 yaşındaki Narin Güran, 21 Ağustos günü Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesinde kaybolmuştu. Kaybının 19. gününde arama çalışmaları devam ederken, Narin'den kötü haber geldi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Narin’in ölü bulunduğunu duyurdu. Bakan Yerlikaya açıklamasından Narin’in son günlerde aramaların yoğunlaştığı, köye bir kilometre uzaklıktaki Eğertutmaz Deresi'nde bulunduğunu bildirdi.

Narin 6

Acı haberi sosyal medya hesabından duyuran Bakan Yerlikaya "Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan Narin kızımızın maalesef cansız bedeni Jandarma ekiplerimiz tarafından bulundu. Narin kızımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Başımız sağolsun" ifadelerini kullandı.

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, Narin'in öldürüldükten sonra çuval içerisinde dere kenarına getirildiğini ve üzerinin çalı ve taşlarla gizlenmiş halde bulunduğunu açıkladı. 

Narin 3-1

NARİN'İN CANSIZ BEDENİ NASIL BULUNDU?

Narin Güran, Diyarbakır'ın Merkez Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos tarihinde kaybolmuştu. 19 gündür devam eden arama çalışmalarından dün sabah acı haber geldi. Narin Güran’ı arama çalışmaları kapsamında Diyarbakır’daki özel ekip ve Ankara’dan gelen özel ekip, koordineli bir şekilde çalışma yürüttü. Ekiplerin bugüne kadar yaptığı çalışmalarda mahallenin çevresi 8 kez aranmış, ancak Narin’e dair bir ize rastlanmamıştı.

Narin

Narin'in cansız bedeni, 8 Eylül 2024 Pazar günü (dün) köye iki kilometre uzaklıkta Eğertutmaz Deresi'nde bulundu. Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, Narin'in öldürüldükten sonra çuval içerisinde dere kenarına getirildiğini ve üzerinin çalı ve taşlarla gizlenmiş halde bulunduğunu açıkladı.

Yapılan otopsi işleminde Narin'in bedeninden 91 numune alındığı, çuvalda sol bacağının diz kısmından kopuk olduğu, kemik parçalarının da İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'na gönderildiği öğrenildi.

Kayıp Narin Bulundu Mu

NARİN'İN ÖLÜMÜNE İLİŞKİN İLK İTİRAF GELDİ

Diyarbakır'da kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedenine ulaşıldı. Peki Narin'i kim öldürdü? Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın konuyla ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında amca S.G. tutuklanmıştı. Narin Güran soruşturması hala devam ederken soruşturma kapsamında, aralarında Narin Güran'ın annesi, babası, iki ağabeyi, dört amcası ve tutuklanan amcası S.G'nin eşinin de bulunduğu 24 kişi gözaltına alınmıştı. Narin'in katledilmesiyle ilgili ilk itiraf gözaltına alınan bir zanlıdan geldi. Dere kenarına aracıyla gittiği tespit edildikten sonra gözaltına alınan zanlı sorgusunda "Muhtar cesedi çuval içerisinde bana verdi. Çuvalı alıp dereye götürdüm" dedi.

Editör: Nurseli Fırat