Mustafa adı ile Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çocukluğunu anlatan animasyon filminin izleyici ile sinemalarda buluşacağı tarih belli oldu... Detaylar şöyle...

MUSTAFA'YI ALTAN ERKEKLİ SESLENDİRİYOR

Çocukların Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşam öyküsünü ilk kez animasyon filmle beyaz perdeden izleyeceği filmin yapımcılığını Emir Cömert, danışmanlığını araştırmacı yazar Erol Mütercimler ve seslendirmesini ünlü tiyatrocu Altan Erkekli üstlendi. Mustafa Kemal Atatürk’ün çocukluğunu anlatacak Mustafa isimli animasyon filmi, küçük-büyük her yaştan izleyiciyi Atatürk’ün çocukluk yıllarına yolculuğa çıkaracak.

MUSTAFA FİLMİ NELER ANLATACAK?

Mustafa'nın şanlı bir lider olma yolundaki ilk adımlarını anlatan film, Atatürk’ün doğduğu Selanik’ten annesi Zübeyde Hanım ile olan ilişkisine, okul yıllarından askeri eğitimine kadar birçok detayı tarihin iz bırakan anılarıyla ekrana taşıyor. Görsel olarak zenginleştirilmiş sahneleriyle izleyicilere tarihi yeniden yaşatmayı hedefleyen “Mustafa”, Atatürk’ün hikayesini daha önce hiç anlatılmamış bir perspektiften sunmayı amaçlıyor.

MUSTAFA NE ZAMAN SİNEMALARDA?

Animasyon film Mustafa'nın vizyona gireceği tarih ise 25 Ekim 2024 olarak açıklandı.

Editör: Emre Kulcanay