Yargıtay 3. Ceza Dairesi eski Başkanı Muhsin Şentürk'ün Cumhuriyet Başsavcısı seçilmesi ile boşalan Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanlığı için Yargıtay 3.Ceza Dairesi Üyesi Mustafa Kurtaran ve Hakan Yüksel aday oldu. Bugün gerçekleşen 5. tur sonucunu EKRAN HABER açıklıyor. 

MUSTAFA KURTARAN ÖNDE

Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanlığı için seçim sonuçlarına EKRAN HABER ulaştı. Yapılan 298 kişinin katıldığı oy verme işleminde Mustafa Kurtaran 163 oy alırken, Hakan Yüksel ise 112 oy aldı. Seçimde 3 oy boş çıkarken 20 oy ise geçersiz sayıldı. İşte o tutanak: 

S E C I M S O N U C U 

Yargıtay Birinci Başkanlığı'na Ömer Kerkez seçilmiş, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına Muhsin Şentürk atanmış, Yargıtay Başsavcı Vekilliğine Rıdvan Gündoğdu ikinci kez atanmış ve Yargıtay Ceza Genel Kurulu Başkanlığına Ahmet Ömeroğlu seçilmişti.

MUSTAFA KURTARAN KİMDİR?

M U S T A F A K A H R A M A N K I M D I R

01.01.1966 doğumlu Mustafa Kurtaran, 1989 yılında Ankara Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Avukatlık stajını bitirdikten sonra 1991 yılı başlarında hakimlik stajına başladı. 1994 Şubat Ayında kura kararnamesi ile Konya/Taşkent Hakimliğine atanarak meslek hayatına başladı. Akabinde sırası ile Malatya-Arguvan, Sakarya/Karapürçek, Manisa/Akhisar ve İzmir Hakimliği görevlerini yaptı. İzmir 8. ACM Başkanlığından 14.12.2014 tarihinde Yargıtay üyeliğine seçildi. 2015 yılında kurulan Yargıtay 16. Ceza Dairesine Yargıtay Başkanlık Divan’ınca görevlendirildi ve kapandığı tarihe kadar görev yaptı. 16. Ceza Dairesinin kapanmasından sonra 3. Ceza Dairesinde görevlendirildi. Mustafa Kahraman halen 3. Ceza Dairesi üyesi olarak görev yapmakta. Kahraman, 2003 yılında Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Entitüsü Kamu Yönetimi Anabilim Dalında Yüksek lisans ve Doktora eğitimini tamamladı.

HAKAN YÜKSEL KİMDİR? 

Hakan Yuksel Kimdir

Hakan Yüksel, 10 Aralık 1970'te Çorum İskilip'te dünyaya geldi. 1987 yılında Kayseri Lisesi'ni bitirdi, 1991 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Çeşitli yerlerde görev aldıktan sonra Ankara Cumhuriyet Savcılığı görevini üstlendi. 15 Aralık 2014 tarihinde Yargıtay üyeliğine seçildi. Bir süre 16. Ceza Dairesi üyeliği yaptı. Şu anda Yargıtay 3. Ceza Dairesi üyesi olan Hakan Yüksel ayrıca Yargıda Birlik Derneği'nin kurucu üyeleri arasında yer aldı.

EKRANHABER.COM

Editör: Haber Merkezi