Elektrik, su, gıda, ilaç ve tıbbi malzeme girişini engelleyerek, yakıt sevkiyatını durdurarak, sivillerin sığındığı hastane, okul, kamp ve ibadethaneleri bombalayarak, sivillerin sığındığı BM tesislerini havaya uçurarak, ambulansları hedef alarak, göçe zorladıkları halkı vurarak, fosfor bombasıyla sivilleri katlederek, Gazze’nin tüm kütük ve arşivlerini yakarak, hastane içinde yaralıları tedavi eden doktorları keskin nişancı tüfekleriyle vurarak, beyaz bayrak taşıyan hamile kadınları kurşuna dizip üzerine toprak yığarak, kazdıkları dev çukurlara attıkları Filistinlilere kurşun yağdırıp öldürdükten sonra üzerlerini iş makineleriyle kapatarak, sivilleri yarı çıplak soyup teşhir ederek küçükten büyüğe 4 ağır insanlık suçu olan "savaş suçu", "insanlığa karşı suç", "saldırı suçu" ve "soykırım suçu" kategorilerinin tamamını işleyen İsrail, 7 Ekim’den bu tarafa 81 günde 8500’ü bebek ve çocuk, 6300’ü kadın olmak üzere 20.915 Filistinliyi öldürdü, 54.036 Filistinliyi yaraladı. 2600 Filistinliyi alıkoyan, 7000’den fazla Filistinliyi rehin alan İsrail, Gazze’ye yönelik saldırısında 7700’den fazla insanın enkazlar altında kaybolmasına neden oldu.

Böylesine ağır bir tablonun olduğu Gazze’de İsrail’in halihazırda saldırılarını artırarak sürdürdüğü bugünlerde Yıldız Holding’e bağlı Ülker Grubu’nun üst düzey yönetiminden Murat Ülker ve oğlu Yahya Ülker’in 7 Ekim saldırılarının 5. gününde 11 Ekim’de Seattle’da Starbucks CEO’su ile bir araya geldikleri ortaya çıkınca tepkiler de büyük oldu. Sosyal medyada binlerce kullanıcı, boykot listesine Ülker’i de aldıklarını belirterek, Yahya Ülker’in, saldırıların ilk gününde İsrail’e desteğini açıklayan ve İsrail ordusuna ayni-nakdi yardım eden Starbucks’ı “Starbucks sadece bir kahve zinciri değil, insanlar arasında bağlar kurmayı amaçlayan bir hareket” sözleriyle övmesine tepki gösterdi.

BABA OĞUL ÜLKER, DÜNYA AYAKTAYKEN STARBUCKS CEO’SUYLA OTURDU

Ülker Grubu’nun sahibi Murat Ülker ve oğlu Yahya Ülker’in 7 Ekim’de başlayan Filistin soykırımının 5. gününde yani 11 Ekim’de ABD Seattle’da Starbucks CEO’su ile bir araya geldiklerinin ortaya çıkmasına hala da tepkiler devam ediyor. Sosyal medya kullanıcıları, yıllarca “yeşil sermaye” yalanıyla kandırıldıklarını ve Ülker’e destek toplanıldığını belirterek, 15 Temmuz ihanetinden sonra varlıklarının yüzde 51’ini İngiltere’ye çıkaran bir firmanın tuzağına bir daha düşmeyeceklerini ifade ettiler. Sosyal medya kullanıcılarının en çok da hedefinde, Starbucks CEO’suyla bir araya gelişlerine dair fotoğrafı paylaştığı Instagram’daki hesabında “Starbucks sadece bir kahve zinciri değil, insanlar arasında bağlar kurmayı amaçlayan bir hareket” yazan Murat Ülker’in oğlu Yahya Ülker vardı.

İşte sosyal medyada Murat Ülker ve oğlu Yahya Ülker'e gelen o tepkiler:

ÜLKER YURTDIŞINA MI KAÇTI?

15 Temmuz işgal girişimi sonrası Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) ya da bu terör örgütünü destekleyenlere ait şirketlere el konulduğu dönemde Ülker Grubu ile ilgili “Ülker yurtdışına kaçtı” iddiaları gündeme gelmişti. İddianın ortaya çıkış sebebi ise “Ülker Bisküvi’nin hisselerinin, yine kendi bünyesinde bulunan ancak merkezi İngiltere’de olan Pladis'e satışı” idi. Ülker'in yüzde 51'inin devredildiği şirketin İngiltere'de olması sebebiyle Ülker Grubu’nun varlıklarının yüzde 51’i İngiltere’ye çıkmış olmuştu.

İLGİLİ HABERLER

Ülker İsrail malı mı? Ülker yurt dışına mı kaçtı? >>>

TCDD İsrail'e destek veren Starbucks'ı hızlı trenlerden kaldırdı >>>

Starbucks İsrail markası mı? >>>

Starbucks'ın piyasa değeri, 20 günde 12 milyar dolardan fazla azaldı! >>>

Boykot sonrası Starbucks 12 milyar dolar kaybetti >>>

Ümit Özdağ Starbucks boykotçularına hakaret etti >>>

Yayına Starbucks bardağı ile çıkan TGRT spikeri görevden alındı >>>