Murat Ülker, kişisel bloğunda ve profesyonel sosyal medya ağı Linkedin hesabından bir açıklama yaptı ve sanatsever takipçilerine üç soru yöneltti. Murat Ülker, "Kıymetli sanatsever takipçilerim, size bence harika bir haberim var! Sanat goyası yapalım mı beraber?" diyerek seslendiği okur ve takipçilerine üç sanat tarihi sorusu sordu. Ülker, doğru cevap verenler arasından seçilecek 20 kişiye Yıldız Holding Çamlıca Kampüsü'ndeki sergiyi gezdireceğini açıkladı. İşte o sorularla detaylar...

MURAT ÜLKER'DEN SERGİ DAVETİ

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve GODIVA Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker; "Gez, Oturma Yerinde Artık" (GOYA) ilkesine dayalı sorularına bugün de devam etti. Murat Ülker, 'Sanat GOYA'sı' yaparak Yıldız Holding Çamlıca Kampüsü'nde bulunan sanat eserlerine dikkat çekti ve sorduğu sorulara doğru cevap verenler arasında 20 kişiye sergiyi bizzat kendisinin gezdireceğini açıkladı. Ülker, kişisel bloğunda ve Linkedin hesabından şöyle yazdı:

MURAT ÜLKER: "ADETA SANAT YOLCULUĞU"

"Çağdaş sanattan hat sanatına, arkeolojik buluntulardan dijital enstalasyonlara kadar kültürel mirasımızı temsil eden birçok sanat eseri Çamlıca Kampüsümüzdeki sergilerimizde sizleri bekliyor. Bu eserlerin her biri, geçmişten geleceğe doğru uzanan adeta bir sanat yolculuğu. En güzeli, sanat danışmanları eşliğinde bu eserlerin ardındaki hikayeleri  keşfedebileceksiniz. Bu sanat deneyimini kaçırmanızı hiç istemiyorum. Bu nedenle size bazı sorularım var! Münasip cevap verenler arasından seçilecek 20 kişiyi bu hafta 20 Eylül Cuma günü saat 17:00’de Çamlıca Kampüsümüzde yer alan sergilerimizi gezdirmek istiyorum."

Muratulker Soru
Murat Ülker'in paylaşımı böyle...

MURAT ÜLKER NE SORDU?

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker'in, yanıtlarını kişisel bloğunun iletişim sekmesi üzerinden beklediği soruları şöyle: 

1- Yeni aramızdan ayrılan temiz bir çevre sorumluluğunu vurgulayan, düşüş temalı büyük boy eserin sanatçısı kimdir?
2- Renkli ve böcekli portreleri ve Mesnevi’yle izleyiciyi kendi karışıklığına iten sanatçı sizce kimdir?
3- Hat sanatında Hilye adlı büyük bir ekol olan ve Peygamberimizin fiziki özelliklerini anlatan ilk formunu tertip eden hattat kimdir?

EKRANHABER.COM

Editör: Emre Kulcanay