Altın Koza Film Festivali'nin son günlerdeki gündemi, ünlü sinema eleştirmeni Murat Tolga Şen'in dikkatini çekti. Şen, "Film festivali mi, magazin şovu mu?" diyerek, ödüllerden ziyade jüri üyesi Serenay Sarıkaya'nın ön plana çıkarılmasına eleştiri getirdi.

"FİLM FESTİVALİ Mİ MAGAZİN GÖSTERİSİ Mİ?"

Şen yazısında şu ifadeleri kullandı: "Altın Koza’da hangi filmlerin ödül aldığı, sıradan bir bülten haberi olarak geçiştirildi. Yarışan ya da ödül alan filmler pek kimsenin umurunda değil. Bağımsız sinemamız dibine gelmiş bir mum gibi yanıyor. Sosyal medya Serenay Sarıkaya'nın saçına başına, festival partisinde çektiği halaya kilitlenmiş. Film festivali mi bu yoksa magazin gösterisi mi? 2016'dan beri sinema filmi çekmeyen dizi oyuncusu ana jüride çünkü onun popülerliğini sağacaklar. Yoksa bir tane festival haberi çıkmayacak, farkındalar. Acıklı bir durum.

"TÜRKAN ŞORAY DA BÖYLEYDİ"

Elbette böyle bir festival kurgusu mümkün. Yıllardır yazıyorum: "Gişe sinemasını dışlamayın, komediyi festivallerden kovmayın, tür sinemasına alan açın" diye. Yarışan filmlere, jüriye, festivalde çıkan haberlere bakıyorum. Hem ana akımı dışlıyor hem de ana akım figürlerden medet umuyorlar. Serenay Sarıkaya kötü oyuncu değil, güzel bir kadın; gittiği her yerde ışık saçması, ilgiyi üzerine çekmesi gayet normal. Türkan Şoray da böyleydi, ama Türkan’ın filmleri gişe yapıyor, aynı zamanda bu festivallerde yarışabiliyordu.  Şimdi bu bir anomaliye dönüşmüş durumda; ana akımdaki oyuncular filmleriyle giremedikleri festivallere yalnızca şöhretleriyle, hem de en tepeden giriyorlar. Oluyor mu böyle?"

Editör: Ceyda Bıyıklıoğlu