Muğla'nın Milas ilçesinde, Dibekdere Mahallesi'nde henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını başladı. Yangının çıkış sebebi hakkında henüz net bir bilgi bulunmuyor.

EKİPLER HAREKETE GEÇTİ

Yangın ihbarının ardından, Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne ait hava ve kara araçları hızla bölgeye sevk edildi. Yangının hızla yayılması üzerine ekipler, alevleri kontrol altına almak için yoğun çaba gösteriyor.

MÜDAHALE DEVAM EDİYOR

Hem havadan hem de karadan müdahale eden ekipler, yangını söndürmek için büyük bir mücadele veriyor. Yangının kontrol altına alınması için çalışmalar aralıksız sürdürülüyor.

Mugla Milas Orman Yangini 19062024 Aa 1

YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne ait 2 uçak ve 2 helikopter, 5 arazöz ve çok sayıda orman işçisinin müdahale ettiği orman yangını kısa zamanda söndürüldü. Yangında 1 hektar ormanlık alan zarar gördü.

İZMİR, ÇANAKKALE VE UŞAK’TAKİ YANGINLAR

İZMİR'DE ZEYTİNLİKLER TEHLİKEDE

İzmir'in Dikili ilçesinde, Çandarlı Mahallesi'nde çıkan ot yangını zeytinlik alana sıçradı. Yangına karadan ve havadan müdahale ediliyor. Bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

Izmir Orman Yangini 19062024 Aa (2)

ÇANAKKALE’DE KONTROL ALTINA ALINAMAYAN YANGIN

Çanakkale’nin Eceabat ilçesinde çıkan yangın, tarihi Gelibolu Yarımadası’nda büyük zarara neden oldu. Ekipler, yangını kontrol altına almak için gece gündüz çalışıyor. Yangın, tarım arazilerinden ormanlık alana sıçradı.

Canakkale Orman Yangini 19062024 Aa (4)

UŞAK'TA GECE BOYU MÜDAHALE

Uşak'ın Akbulak köyü yakınlarında çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle hızla büyüdü. Gece boyunca süren karadan müdahaleye, sabah saatlerinde havadan müdahale de eklendi. Yangın, tarım arazileri ve ormanlık alanı tehdit etmeye devam ediyor.

Usak Orman Yangini 19062024 Aa (12)