Teğmenlerin tartışmalara yol açan yemin töreni sonrasında Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut bir paylaşım yapmıştı. Paylaşımına AK Partili Mehmet Metiner'den tepki gelmişti. Bulut ve Metiner'in sosyal medya tartışmasına eski AK Partili isim Mücahit Birinci'de dahil oldu. Birinci, Bulut'u istifaya çağırdı.

"KÜLLİYENİN O ZİHNİYETTE OLANLARDAN TEMİZLENMESİ ŞART"

Konuya ilişkin Bulut'la sosyal medya tartışması yaşayan AK Partili Mehmet Metiner, Erdoğan'ın konuşmasını paylaşıp "Sen ne yiğit adamsın! İşte bu! Reis bu! Reis’imiz bu bizim! Milletin seçilmiş iradesine kılış çekenlerin ordudan temizlenmesi şart! Onlara arka çıkan, onları savunmak adına ömrünü davasına adamış bizlere hayasızca saldıran, parmak sallayanın Külliye’den temizlenmesi şart!

Reis’imiz o teğmenler konusunda dediklerimizin aynısını hatta çok daha sert ve kararlı bir dille ifade etti az önce. Külliye’den Reis’in arkasına sığınıp hayasızca bize çemkiren parmak sallayan şimdi ne yapacak? Külliye’nin o zihniyette olanlardan temizlenmesi şart" dedi.

"CUMHURBAŞKANIMIZI ANLAMAYAN BİR BAŞDANIŞMAN OLAMAZ"

Mehmet Metiner'in "Reis’in bu açıklamasından sonra onuru olan o koltukta bir saniye oturmaz, istifa eder gider" sözlerinin ardından AK Parti'li Mücahit Birinci de Yiğit Bulut'u hedef aldı: "Cumhurbaşkanımızı anlamayan bir başdanışman olmaz. Cumhurbaşkanımızı tanımayan bir başdanışman olmaz. Temeli üzerine oturduğumuz sosyolojiyi okuyamayan bir başdanışman olmaz. Sizin ifade ettiğiniz "çer çöp" ve "fetö artığı" sözlerinin kapsamına bakın bugün kim girdi. Sayın Cumhurbaşkanımız'ı, acelecilik ve peşin hükümle tahkir etmiş oldunuz. Bu saatten sonra orada yeriniz yok.

Yiğit Bulut, @yigitbulutt! Pardon ama kafa yerinde mi senin? Ayık mısın? İstifa et çek git. Beni engellemen çözüm mü? Sen bizim sosyolojiye, sırf korsan gösteri yapan askeri öğrencilere tepki verdiler diye, "çer çöp" "fetö artığı" şeklinde hakaret etmiş adamsın. Reisimizin bugün çıkışından sonra, bu kötülüğü kendine ve bize yapmaya devam etme. Defol git!"

BULUT: ANLAMAYA ÇALIŞSINLAR

Yiğit Bulut ise kendisine yönelik eleştirilere şu yanıtı verdi:

"SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ’ın açıklaması son noktayı koydu!
Çağdışı kafayla bütün teğmenleri ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizi hedef alan birkaçı
İYİ OKUYUN!
BAŞKOMUTANIN
“ORDU MİLLETİMİZİN GÖZBEBEĞİDİR birkaç kendiniz bilmez onlarda temizlenecek” vurgusu çok önemli!
Anlayana!
Kendini savunma hakkı olmayanları karıştırmak doğru değil!
mesaj net;
SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ’ın açıklaması son noktayı koydu!
BAŞKOMUTANIN
“ORDU MİLLETİMİZİN GÖZBEBEĞİDİR,birkaç kendiniz bilmez var onlarda temizlenecek” vurgusu çok önemli!
Anlayana
Anlamaya çalışsınlar!!"

Editör: Ceyda Taylan