Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), terör örgütlerine yönelik başarılı operasyonlarına devam ediyor. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan son açıklamaya göre, Irak'ın kuzeyinde yer alan Gara bölgesi ve Suriye'nin kuzeyindeki Barış Pınarı bölgesinde aktif teröristler hedef alındı.

Tsk Pkk Operasyon 10052024 (6)

GARA VE BARIŞ PINARI BÖLGELERİNDE BAŞARILI OPERASYONLAR

TSK'nın düzenlediği hava harekatları ve ateş destek vasıtaları kullanılarak gerçekleştirilen operasyonlarda, Gara bölgesinde tespit edilen 3 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi. Aynı zamanda, Barış Pınarı bölgesinde sızma girişiminde bulunan 2 PKK/YPG'li de başarıyla etkisiz hale getirildi.

Tsk Pkk Operasyon 10052024 (4)

TERÖRE VE TERÖRİSTE GEÇİT YOK

Milli Savunma Bakanlığı'nın açıklamasında, terörle mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğü vurgulandı. Bakanlık, Türk Silahlı Kuvvetlerinin teröre ve teröristlere hiçbir yerde geçit vermediğini belirterek, ulusal güvenliğimizi tehdit eden unsurlara karşı etkin mücadelenin devam edeceğini bildirdi. Bakanlık, huzur ve güvenliğin sağlanması için gereken her türlü önlemin alındığını ve bu yöndeki operasyonların kesintisiz devam edeceğini kamuoyu ile paylaştı.

Tsk Pkk Operasyon 10052024 (14)