İstanbul Üsküdar'da üst geçidi kullanmak yerine durağan trafiği fırsat bilerek refüjden atlayıp yolun karşısına geçmeye çalışan iki kişiden birine, emniyet şeridinde hızla ilerleyen motosiklet çarptı. Olay, başka bir motosikletlinin kask kamerasına yansıdı.

KAZA ALTUNİZADE'DE GERÇEKLEŞTİ

Geçtiğimiz günlerde, Üsküdar Altunizade D-100 Karayolu Edirne istikametinde meydana gelen olayda, trafik durağan haldeyken iki yaya refüjden atlayarak karşıya geçmeye çalıştı. Bu sırada, emniyet şeridinde hızla ilerleyen bir motosiklet, yayalardan birine çarptı.

Uskudar Motosiklet Yayaya Carpti 20062024 Iha1

ÇARPMANIN ETKİSİYLE YERE DÜŞTÜLER

Çarpmanın etkisiyle motosiklet sürücüsü ve yaya yere düştü. Kazada herhangi bir yaralanma olmadı. Ancak, yaşanan anlar arkadan gelen diğer motosikletlinin kask kamerasına saniye saniye kaydedildi.

Uskudar Motosiklet Yayaya Carpti 20062024 Iha2

YARALANMA OLMADI

Kazanın ardından hem motosiklet sürücüsü hem de yaya kazayı yara almadan atlattı. Olay yerinde herhangi bir sağlık müdahalesine gerek kalmadı.

Uskudar Motosiklet Yayaya Carpti 20062024 Iha3

KİM SUÇLU?

Kaza anını kaydeden kask kamerası görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı ve kısa sürede geniş bir izleyici kitlesine ulaştı. Görüntüler, yayaların ve sürücülerin trafikte daha dikkatli olması gerektiğine dair uyarı niteliğinde yorumlar aldı. Yorumculardan kimi üst geçidi kullanmak yerine yolu kullanan yayaları suçlarken, kimileri de emniyet şeridini kullanma hak ve yetkisi bulunmayan ve durağan trafikte hızlı seyreden motosiklet sürücüsünü suçladı. Yorumcuların büyük bölümü ise hem yayayı hem de motosiklet sürücüsünün hatalı olduğunu belirtti.