Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK/KCK terör örgütüne yönelik sınır ötesi operasyonlarını aralıksız sürdürüyor. Örgüte karşı Irak'ın kuzeyinde kurulan geniş istihbarat ağı ve sahadaki ajanları sayesinde etkin mücadele yürütülüyor.

ÖRGÜTÜN UYUŞTURUCU VE KARA PARA TRAFİĞİNİ YÖNETEN TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

MİT'in detaylı takibi sonucunda, 2015'te örgüte katılan ve PKK/KCK'nın uyuşturucu ticareti ile kara para aklama faaliyetlerini yöneten Rızgar Suvar kod adlı Yadin BULUT'un faaliyetleri tespit edildi. MİT, örgütün bu önemli finans kaynağına yönelik bir operasyon planladı.

IRAK'IN KUZEYİNDE BAŞARILI BİR NOKTA OPERASYONU

Rızgar Suvar kod Yadin BULUT'un yerinin tespit edilmesiyle birlikte MİT tarafından düzenlenen nokta operasyonda, söz konusu terörist etkisiz hale getirildi. BULUT'un uyuşturucu sevkiyatı sırasında yapılan bu operasyon, örgütün finansal kaynaklarına büyük bir darbe olarak değerlendirildi.

MİT'İN TERÖRE KARŞI KARARLILIK MESAJI

Güvenlik uzmanları, bu operasyonun PKK/KCK'nın finans ayağına vurulan önemli bir darbe olduğunu belirtiyor. MİT'in terör örgütlerine karşı mücadelesi, hem Irak'ta hem de Suriye'de terörün kaynağında yok edilmesi politikası çerçevesinde sürdürülecek.