MİT ve Emniyet koordinesinde 2021 yılından bu yana ülkemizde faaliyet göstermeye çalışan İsrail İstihbaratına yönelik başarılı operasyonlar gerçekleştirildi. ‘Muteni Operasyonu’, ‘Neoplaz Operasyonu’, ‘Nekpet Operasyonu’ ve son olarak ‘Köstebek/ Nekropol’ operasyonları ile çok sayıda şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

MUTENİ OPERASYONU EKİM 2021

İsrail İstihbaratı tarafından ülkemizdeki Filistinlilere yönelik gerçekleştirilmek istenen kaçırma girişimi başarı ile engellendi. Filistinli Omar Albelbaisy’i kaçırmaya çalışan ekibe ve istifade ettikleri kişilere yönelik gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında 29 kişi tutuklandı. Yapılan araştırmalar neticesinde, İsrail İstihbaratının Türkiye’de bilgi sağlayıcı bir şebeke kurma girişimine darbe vuruldu.

NEOPLAZ OPERASYONU ARALIK 2022

Türkiye’ye yönelik casusluk girişimlerinde devam etmeye çalışan İsrail İstihbaratına bir darbede 2022 Aralık ayında indirildi. Neoplaz Operasyonu kapsamında; biyografik bilgi toplama, keşif, tahkikat, fotoğraf/video dokümante, canlı takip, takip cihazı yerleştirme, canlı kurye bulma ve siber faaliyet görevi verilen 68 kişi kıskıvrak yakalandı. MİT ve Emniyet ortaklığında yürütülen operasyonda ayrıca operasyonel faaliyet girişiminde bulunan casuslar da yakayı ele verdi.

NEKPET OPERASYONU NİSAN 2023

İsrail İstihbaratı ile irtibat halinde olduğu belirlenen Selçuk Küçükkaya ve yönettiği şebeke, Nekpet Operasyonu kapsamında çökertildi. MİT, Türkiye’de başarısız girişimleri nedeniyle operasyonlarını yurt dışına taşımaya karar veren İsrail İstihbaratına yine geçit vermedi. İsrail İstihbaratının, Selçuk Küçükkaya ile FETÖ/PDY firarisi Serkan Özdemirci aracılığı ile irtibat kurduğu belirlendi. Avrupa ülkelerinde yüz yüze gerçekleştirilen görüşmeleri tespit eden MİT yetkilileri, Emniyet birimleri ile düzenlenen operasyon neticesinde 17 şüpheliyi tutukladı.

KÖSTEBEK/ NEKROPOL OPERASYONU

Son olarak İstanbul merkezli 8 ilde düzenlenen operasyon kapsamında, İsrail İstihbaratı tarafından taktik bazda iş yaptırıldığı değerlendirilen 46 şüpheli gözaltına alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.