Mina'nın Çocukları projesi, 11 Mart 2018 tarihinde uçak kazasında aramızdan ayrılan Mina Başaran ve 10 arkadaşının anısını yaşatmak amacıyla, kısa adı TÜKD olan Türkiye Üniversiteli Kadınlar Derneği İstanbul Şubesi'nin gönüllü öğrencileri tarafından yürütülen bir sosyal sorumluluk projesi. Bu projeyi Mina’nın annesi, iş insanı Beril Başaran da destekliyor. Amacı, çocuklara rol model olmak, onları meslek sahibi olmaya teşvik etmek, hayal dünyalarını genişletmek ve sevgi dolu bir ortamda büyümelerine katkıda bulunmak. 

V1-1Projeyi yürüten gönüllüler, sevgi ve paylaşımın her yönünü çocuklara sunmayı hedeflemekte. Bu çalışmanın başladığı ilk günden bu yana yakından takip ediyorum. Sanat alanında da kapsamlı çalışmalar, sergi ve hayata dokunan mesajlarla çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Mina'nın Çocukları projesi, birçok insanın katkıları ve ortak çabalarının ürünü... Bu projenin temel amacı, umutla beslenmiş ve sevgi dolu bir yaklaşımla geçmişi, şu anı ve geleceği kucaklamak. Bu kolektif üretim, daha umutlu ve mutlu bir dünyanın mümkün olduğuna dair bir inancı yansıtmakta. Toplumun bir araya gelerek çocukların hayatlarını daha iyi bir yöne çevirebileceğini gösteren güzel bir örnek olarak görülüyor. 

V2

11 Mart’ta hayata gözlerini yuman 11 genç kız anısına kurulan ‘Mina Başaran Burs Fonu’ sayesinde 11 kız öğrenciye burs desteği sağlanıyor. Her Eylül ayında Başaran Yatırım Holding bünyesindeki Bodrum Ramada Otel’de bir araya gelen gönüllüler ve burslu öğrenciler, bu yıl da 5 Eylül'de Mina Başaran'ın doğum gününü kutlamak, üç günlük etkinlik ve çeşitli yaz tatili aktiviteleri ile "Sarı yaz" döneminin huzurunu yaşamak için buluştular. Bu anlamlı etkinlikler, Mina Başaran'ın anısını yaşatmanın yanı sıra gönüllülerin ve öğrencilerin bir araya gelerek sosyal etkileşimde bulunmalarına da olanak sağlamakta... Her yıl olduğu gibi bu yılki etkinliklere de Beril Başaran’ın davetlisi olarak katıldım. Tanımaktan ömrüm boyunca mutlu olacağım kıymetli arkadaşım Mina’yı saygıyla andık, Beril ile yapılan çalışmalar üzerinde sohbet ettik… Yıllar önce aynı gökyüzünün altında, aynı mekanda yaptığımız sohbette Mina da vardı. O akşam bana hediye ettiği ip bilekliği hatırladım. Tahmin ediyorum ki, bu akşam yine Mina vardı ve bizi gökyüzünden izliyordu… Doğum günün kutlu olsun, güzel kalpli insan.

BODRUM'DA SEZONUN SON HAFTASI

Tartışmalı geçen 2024 yaz sezonunun artık sonuna geldik. Dört mevsim açık olanlar hariç, sadece sezonda faaliyet gösteren mekanların birçoğu kapandı. Kalan birçoğunun da son haftası. Hepsi teker teker kapanıyor. Bu yıl Bodrum için oldukça zor geçti. Tartışılan sadece her şeyin ateş pahalı olması değil; susuzluk, çoğu zaman kesilen elektrik ve tabii trafik sorunu eklenince ciddi boyutta darbe almasına neden oldu. Neyse ki, bu yıl seçim vardı. Bodrum Belediyesi ile Muğla Büyükşehir Belediyesi, gelen eleştiri ve baskılar neticesinde yolları yeniledi. Delik deşik olan Yalıkavak yolu ile Turgutreis - Gümüşlük yollarına asfalt çalışması yapıldı. İşletmelere gelince, hepsinin derdi ortak; çoğu “yüksek kira, lojman parası, vergi, giderler...” diye sıralarken, sezonluk çalışmaya Bodrum’a gelen işçiler de maaşlarını zamanında alamamaktan dertliler. Hatta bazıları hiç maaş alamamaktan yakınıyor. Tüm bunlar denetimsizlikten kaynaklandığı ap açık ortada. Sezonun son haftasında en yoğun program ise Scorpios Bodrum’da. 11 Eylül’de Valeron - Band, 12 Eylül’de Stories Dharma, 13 Eylül’de Mano le Tough, Viken Arman, 14 Eylül’de Avangart Tabldot, Ali Kuru, 15 Eylül’de ise Samm, Lannka, Jean Claude Ades son buluyor.