Fransa'nın başkenti Paris'te devam eden 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Yusuf Dikeç, 10 metre havalı tabanca karışık takım mücadelesinde Şevval İlayda Tarhan ile Türkiye’ye gümüş madalya getirerek göğsümüzü de kabartmıştı. Kendinden emin duruşu ve ekipmansız yarışma tercihiyle adeta dünya gündemine oturan Dikeç, şimdiyse X'in sahibi Elon Musk ile diyaloğu ile ses getirdi.

DÜNYA GÜNDEMİNE OTURDU

Milli sporcumuz Yusuf Dikeç'in gündem olan pozuna tepkisiz kalamayanlardan biri de X platformunun sahibi Elon Musk olmuştu. Musk kendi hesabından "Nice" (güzel) paylaşımı yapmıştı. Bu yorumdan sonra ise efsaneleşen pozuna yer verdiği paylaşımıyla Dikeç, Musk'ı etiketleyip "Merhaba Elon. Sence gelecekte robotlar Olimpiyatlarda elleri cebindeyken madalya kazanabilir mi? Bunu kıtaları birleştiren kültür başkenti İstanbul'da tartışmaya ne dersin?" diyerek bir davette bulundu.

Elon Musk1

MUSK YANITSIZ BIRAKMADI

Musk, çok geçmeden  "Robotlar hedefi her zaman tam 12'den vurur" yanıtını verdi.

Dikeç'in İstanbul davetine verdiği yanıtı ise heyecan uyandırdı. Megakent için, "Dünyanın en güzel şehirlerinden biri" diyen Musk, "İstanbul'a gelmeyi iple çektiğini" belirtti.

E L O N 

Editör: Yaren Eryılmaz