2023-2024 eğitim öğretim döneminin başlamasına çok kısa bir zaman kaldı. Yeni eğitim dönemi içerisinde yeni uygulamalara yer verilecek. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2023-2024 eğitim öğretim dönemi için önemli açıklamalarda bulundu. Yeni sistemlere yer vereceklerini belirten Tekin, liseler hakkında da önemli detaylara değindi.

LİSEDE SINIFTA KALMA OLACAK MI?

Başkent Öğretmenevi'nde medya kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitim gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhuriyetin 100'üncü yılı dolayısıyla Milli Eğitim Bakanlığı olarak yoğun bir etkinlik takvimi oluşturduklarını ifade eden Yusuf Tekin, bu kapsamda illere bir genelde gönderdiklerini belirtti.

lise-sınıfta-kalma

Bakan Tekin açıklamalarının yanında Öğrencilerin devamsızlık durumlarına da değindi; "Devamsızlıkla ilgili ben buradan bir kez daha söyleyeyim, bu konuda önümüzdeki eğitim öğretim yılı sonunda çocuklarımız af ya da benzeri beklenti içinde olmasınlar. Devamsızlık ve sınıf tekrarı konusunda çok ciddiyiz. Şimdiden arkadaşlarımızı uyarmış olalım, sonra bir problemle karşılaşmamak adına." dedi.

AÇIK LİSELERİN DURUMU NE OLACAK?

Açık liseye geçiş zorlanacak mı? Açık liseye geçilebilir mi? soruları öğrencilerin gündeminde yer alan, merak edilen sorular arasında. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in yaptığı açıklamalar ile, açık liselerin durumu oldukça merak ediliyor. 

Açık öğretime kayıt konusunda da önemli değerlendirmelere yer veren Bakan Tekin, "Özellikle 11. sınıftan 12. sınıfa geçen ortaöğretim öğrencilerinin arasında yaygınlaşmaya başlayan, özellikle pandemi ile başlayıp depremle devam eden süreçte açık liseye kaymalar söz konusuydu. Açık liseye kaymalarla ilgili de bir dizi tedbiri önümüzdeki günlerde mevzuat değişiklikleriyle almış olacağız. Bu bizim için çok önemli. Hem örgün eğitim çağındaki bir gencimizin, yaygın eğitim kurumlarına gitmesini doğru bulmuyoruz hem de açık okullara devam eden bu çocuklarımız özellikle çok sayıda arkadaşımızın eleştirdiği bu merdiven altı, izinsiz kurslar üzerinden bir hazırlık sürecine devam ediyor. Bu merdiven altı yapılarla mücadele etmek açısından özellikle 11. sınıftan 12. sınıfa geçen öğrencilerin açık liseye erişim, açık liseye nakil süreçlerini zorlaştırarak merdiven altı, eğitim verdiğini iddia eden yapılarla da mücadele edeceğiz." dedi.

Bakan Yusuf Tekin, açık liseye geçişleri zorlaştıracaklarının altını çizerek, pandemi döneminde elektronik ortamda yapılan açık lise sınavlarını eski haline dönüştürmeyi planladıklarını belirtti.