Sözcü Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz, Sözcü Gazetesi’ne Eylül sonunda veda ediyor. Metin Yılmaz’ın EKRAN HABER’e özel yaptığı açıklamaları okumuştunuz. Şimdi sıkı durun: Metin Yılmaz ve Topkapı medyası kulislerinde yeni bomba patlıyor…

'TOPKAPI MEDYASI' DEDİKODUSU

Medya haberlerinin doğru ve güvenilir adresi EKRAN HABER, ‘taklasız özel’ haberiyle Topkapı medyasını yazıyor…

Metin Yılmaz'dan EKRAN HABER'e özel SÖZCÜ açıklaması: O tarihten itibaren!.. Metin Yılmaz'dan EKRAN HABER'e özel SÖZCÜ açıklaması: O tarihten itibaren!..

METİN YILMAZ’DAN TOPKAPI AÇIKLAMASI 

Metin Yılmaz, ekranhaber.com editörü Emre Kulcanay’ın “Yeni bir adres var mı? Topkapı’da yeni bir medya (gazete ve TV) kurulduğu, başına sizin geçeceğiniz söyleniyor; ne diyeceksiniz?” şeklindeki sorusunu cevapladı.  Yılmaz, “Gazeteden ayrıldıktan sonra bir ay gibi bir süre dinlenmeyi planlıyorum. Yeni bir medya planım henüz yok” dedi. ‘Topkapı’da kurulacak yeni medya’ya gideceğine dair iddiaları ise kesin bir dille yalanlayan Yılmaz, “Topkapı’da hali hazırda medya şirketi sahibi olan arkadaşımla çay-kahve buluşmalarımızı duyan birileri uydurmuş olabilir bunu ama bana gelen bir teklif yok. Topkapı’da ‘yeni’ kurulan veya kurulacak medya hakkında bir bilgim yok" diyerek tartışmalara son noktayı koydu.

AVUKAT İSMAİL YILMAZ’DAN ‘AYRILIK’ VE ‘TOPKAPI’ AÇIKLAMASI

Ismail Yimaz Sozcu
Avukat İsmail Yılmaz'ın açıklamaları şöyle...

Öte yandan dün akşam saatlerinde medya kulislerinde “Sözcü’nün avukatı İsmail Yılmaz da istifa etmiş. Ekip halinde ayrılıp ay sonunda Topkapı’ya gideceklermiş” dedikodusu yükselince avukat İsmail Yılmaz’a da ulaştık. Avukat Yılmaz, ‘Sözcü Gazetesi’nden ayrılmak’ diye bir durumun söz konusu olamayacağını, gazetenin kadrolu çalışanı olmadığını, gazete ile avukat-müvekkil ilişkisi olduğunu kesin bir dille vurguladı. 1991 yılında mezun olduğu İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ndeki öğrencilik yıllarında muhabir olarak gazetecilik yaptığını ifade eden Avukat Yılmaz, “Sözcü Gazetesi ile müvekkillik ilişkim devam ediyor. İstifa söz konusu değil, olamaz da...” dedi. İstifa dedikodusunun, “Metin Yılmaz ve İsmail Yılmaz ile ekip Sözcü’den kopuyor; Topkapı’ya gidiyor” şekline evrildiğini hatırlatmamız üzerine de Topkapı medyası konusuna değinerek, “Topkapı medyası, orada gazete-TV kurulduğuna dair bana bir bilgi ulaşmadı. Orada yeni bir medya kurulup kurulmayacağına dair hiçbir bilgim yok” dedi.

İSMAİL YILMAZ KİMDİR?

1991 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. O tarihten bu yana serbest avukat olarak çalışan İsmail Yılmaz ticari davalar, icra-iflas ve basın davalarında uzmanlaştı. İsmail Yılmaz üniversite döneminde 5 yıl boyunca geçimini Bilgin ve Doğan Grubu gibi merkez medyadaki büyük gazetelerde adliye ve politika muhabirliği yaparak sağladı. Basında edindiği çevre ve tecrübesiyle 2007 yılında kuruluşunda yer aldığı Sözcü Gazetesi'nin ve grubun avukatlığını yapmakta… Yılmaz aynı zamanda Sözcü televizyonunun da frekans ve logo tahsisi süreçlerini yönetti.

EKRANHABER.COM

Editör: Emre Kulcanay