Türkiye'de bir süredir etkili olan kavurucu sıcaklar ülkeyi yavaş yavaş terk ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, İstanbul'da akşam saatlerinde sağanak yağışın etkili olacağı açıklandı.

769639 Image1
İSTANBUL'UN BATISINDA SAĞANAK ALARMI

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Meteoroloji’ye göre; akşam saatlerine kadar İstanbul'un batısında (Silivri ve Çatalca) yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" ifadelerine yer verildi.

Meteoroloji Den Istanbul Icin Uyari Saganak Geliyor

METEOROLOJİ SAAT VERDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise, "Yapılan son değerlendirmeler ve meteoroloji radarı verilerine göre; akşam saatlerine kadar Kırklareli ve Tekirdağ çevreleri ile İstanbul'un batısında yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anından kuvvetli rüzgar ve dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Yağışların bu akşam saat 20.00'ye kadar aralıklarla kuvvetli olması öngörülüyor" denildi.