Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan son tahminlere göre, yurdun kuzey ve iç kesimlerinde parçalı, yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Öğle saatlerinden sonra Doğu Karadeniz kıyı illerinin iç ve yüksek kesimleri ile Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta ve Eskişehir'in yanı sıra zamanla Ankara'nın batı ve kuzey çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Diğer bölgelerde ise hava az bulutlu ve açık geçecek.

HAVA SICAKLIKLARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne göre hava sıcaklıkları, güney, iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde, diğer bölgelerde ise mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege'de ise kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

BAZI İLLERDE BEKLENEN HAVA DURUMU VE SICAKLIKLAR

Ankara: Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu, akşam saatlerinden sonra kuzey ve batı çevreleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 33°C.
İstanbul: Az bulutlu ve açık, en yüksek sıcaklık 29°C.
İzmir: Az bulutlu ve açık, en yüksek sıcaklık 33°C.
Adana: Az bulutlu ve açık, en yüksek sıcaklık 35°C.
Antalya: Az bulutlu ve açık, en yüksek sıcaklık 31°C.
Samsun: Parçalı ve az bulutlu, en yüksek sıcaklık 28°C.
Trabzon: Parçalı ve az bulutlu, iç kesimleri yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç ve yüksek kesimleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 26°C.
Erzurum: Parçalı ve az bulutlu, en yüksek sıcaklık 26°C.
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık, en yüksek sıcaklık 39°C.

TEDBİRLİ OLUNMASI İSTENİYOR

Yapılan tahminlere göre, özellikle yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklenen bölgelerde vatandaşların tedbirli olmaları önemle vurgulanıyor.