Son dönemde esnek çalışma modelleri ve mesai saatleriyle ilgili tartışmalar artmışken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan önemli açıklamalarda bulundu. Avrupa ülkelerinde uygulanan esnek çalışma modellerine dikkat çeken Bakan Işıkhan, Türkiye'de de çalışma saatleriyle ilgili düzenlemelerin gündemde olduğunu belirtti. Çalışanlar, mesai saatlerinin kısalıp kısalmayacağı ve değişip değişmeyeceğini merak ediyor. Peki, çalışma saatleri değişecek mi? Haftalık çalışma saati azalacak mı? İşte Bakan Işıkhan’ın yaptığı son açıklamalar...

ÇALIŞMA SAATİ DEĞİŞİKLİĞİ 2025: MESAİ SAATLERİ DÜŞECEK Mİ?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada, iş yaşam dengesinin güçlendirilmesi amacıyla yeni düzenlemelerin yapılacağına dair önemli bilgiler paylaştı. Bakan Işıkhan, iş yerlerinde tükenmişlik sendromunun önlenmesi, çalışanların verimliliğinin artırılması ve daha sağlıklı bir iş ortamı oluşturulması için çeşitli yenilikler planlandığını belirtti. Özellikle çalışma saatlerinin esnek mesai düzenlemeleriyle gözden geçirileceği ve sektör bazında kısmi çalışma alternatiflerinin değerlendirileceği ifade edildi.

İŞ YERİNDE MOBBİNG YASAKLANACAK

Bakan Işıkhan, aynı zamanda iş yerlerinde mobbing gibi olumsuz uygulamalara kesinlikle izin verilmeyeceğini vurguladı. Çalışanların psikolojik ve fiziksel sağlıklarının korunmasına yönelik tedbirlerin alınacağı, bu konuda yasaların daha sıkı bir şekilde uygulanacağı belirtiliyor.

ESNEK VE HİBRİT ÇALIŞMA MODELLERİNE YENİ DÜZENLEMELER

Bir diğer önemli açıklama ise uzaktan çalışma ve hibrit çalışma modelleriyle ilgili oldu. Bakan Işıkhan, dijitalleşen dünyada, özellikle bilişim, finans, eğitim, danışmanlık ve hizmet sektörlerinde hibrit ve uzaktan çalışma modellerinin daha yaygın hale gelmesi için yeni düzenlemeler yapacaklarını ifade etti. Uzaktan çalışmanın işçi hakları üzerinde yaratabileceği etkilerin göz önüne alınarak, sosyal güvenlik ve çalışma sürelerine dair düzenlemelerin yapılacağı da duyuruldu.

Personel Alimi E

YENİ ÇALIŞMA MODELLERİNE TEŞVİKLER

Dijitalleşmeye uyumlu yeni çalışma şekillerinin desteklenmesi amacıyla serbest ve proje bazlı çalışma modelleri için teşviklerin artırılacağı açıklandı. Bu alanda çalışanların haklarının güvence altına alınması için çeşitli mekanizmaların kurulacağı belirtiliyor.

E-TİCARET VE DİJİTAL HİZMETLERDE YENİ DÜZENLEMELER

Son olarak, e-ticaret ve dijital hizmetler alanında çalışanlar için de özel düzenlemeler yapılacağı ifade edildi. Bu alanlarda çalışanların iş güvenliğinin sağlanması ve haklarının korunması adına yasal adımlar atılacak.