Mersin Mezitli’de iki aracın sürücüleri arasında trafik kavgası yaşanmış, tartışma bir süre sonra bıçaklı ve silahlı kavgaya dönüşmüştü. Kavgada bıçak darbeleri ile yaralanan iki kardeş, kamyonete binerek olay yerinden uzaklaşmışlardı. 

4 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

Olaya ilişkin Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatılmış, Berat M. ve Nurullah K. 5 Haziran günü, Özcan K., ve Özgür A. ise 26 Haziran günü Mersin 1. Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklanmıştı.

HAKİM TAKDİRİNİ KULLANDI

Şüphelilerin avukatları, dosyaya bakan nöbetçi sulh ceza mahkemesine tahliye edilmeleri için başvurdu. Ekran Haber'in elde ettiği bilgiye göre, mahkeme hakimi kendi takdirini kullanarak, 4 tutuklunun da adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi.  

YENİDEN CEZAEVİNE GÖNDERİLDİLER

Mersin Başsavcılığı karara itiraz etti. Mersin Emniyet Müdürlüğü'nce, 4 şüpheli yeniden gözaltına alındı ve ardından adliyeye gönderildiler. Alınan ifade işlemlerinin ardından 4 şüpheli, tutuklanma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edildiler. Mahkeme, 4 şüpheliden 3’ünün tutuklanmasına karar verirken, bir kişi serbest bırakıldı.

Editör: Barış Sözal