Mersin'in Tarsus ilçesinde, haksız kazanç elde edip, çeşitli yöntemlerle vatandaşları zor durumda bırakan bir şebeke polis ekiplerinin çalışmaları sonucu çökertildi. Şebekenin, 'tefecilik', 'kasten yaralama', 'yağma', 'tehdit', 'kişisel verilerin ele geçirilmesi' ve 'bankalardan usulsüzce kredi çekilmesi' gibi suçlara karıştığı tespit edildi. Teknik ve fiziki takiplerin ardından şüpheliler belirlendi ve eş zamanlı baskınlar düzenlendi.

Mersin Tefecilik Operasyonu 10062024 Dha2

EŞ ZAMANLI BASKINLARDA 10 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Polis ekiplerinin gerçekleştirdiği eş zamanlı operasyonlarda 10 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda ruhsatsız silah, mühimmat, çok sayıda dijital materyal ve doküman ele geçirildi.

Mersin Tefecilik Operasyonu 10062024 Dha3

ŞÜPHELİLERİN ADLİ İŞLEMLERİ TAMAMLANDI

Yakalanan 10 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 4'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi, 6'sı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Mersin Tefecilik Operasyonu 10062024 Dha1

POLİSİN HASSASİYETİ VE KARARLILIĞI

Polis ekipleri, vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla benzer operasyonların devam edeceğini belirtti. Suç ve suçlularla mücadelede kararlılıkla çalışmalarını sürdüren güvenlik güçleri, halkın can ve mal güvenliğini korumak için her türlü önlemi almaya devam edeceklerini vurguladı.