Merkez Bankası Temmuz Faiz Kararı Ne Olmuştu?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararı merakla bekleniyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını değiştirmeyerek yüzde 50'de tuttu.

Tcmb Baskani Karahan

Haziran ayında aylık enflasyonun ana eğiliminin belirgin bir zayıflama kaydettiği belirtilen duyuruda, "Öncü göstergeler temmuz ayında aylık enflasyonun, para politikasının görece etki alanı dışında kalan yönetilen-yönlendirilen fiyat ve vergi ayarlamaları ile işlenmemiş gıda fiyatlarındaki arz yönlü gelişmeler neticesinde geçici olarak artacağına işaret etmektedir." ifadelerine yer verildi.

Tcmb Merkez Bankasi 22022024 6

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ekonomi piyasalarında yol gösterici olan Merkez Bankası'nın Ağustos ayında alacağı faiz kararı merak ediliyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan başkanlığında toplanacak.

Tcmb Merkez Bankasi 22022024 2

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu'nun açıklayacağı Ağustos ayı faiz kararı için takvim belli oldu. Buna göre; Merkez Bankası Ağustos ayı faiz kararı 20 Ağustos 2024 Salı günü saat 14.00'te açıklanacak.
 

Editör: Nurseli Fırat