Temmuz-Aralık döneminde memurların alacakları zam oranları 3 Temmuz günü belli oldu. TÜİK tarafından açıklanan veriler sonucunda memur ve memur emeklilerine yüzde 19.31 oranında zam yapıldı. Memur ve memur emeklilerinin maaşları her ayın 15’inden itibaren işleniyor. Bu sebeple temmuz ayında 14 günlük oluşan fark için maaş farkı yatmaktadır. Peki memur maaşı zam farkı ne zaman verilecek, maaş farkı Temmuz'da yatacak mı? İşte yanıtlar..

Evde Bakim Maasi Yatan Iller Mart Ayi Evde Bakim Parasi Yatti Mi Evde Bakim Parasi Hangi Ille 4Mart2024 3

MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİ MAAŞ FARKI NE ZAMAN YATACAK?

Memur ve memur emeklisi maaşlarına yüzde 19.31 zam sonrasında enflasyon farklarının ödenmesi bekleniyor. Memur ve memur emeklilerinin yeni maaşları 15 Temmuz-15 Ağustos arasında işlendiği için Temmuz ayının 14 gününe ilişkin maaş farkı ödemesi yapılması gerekiyor.

Turk Lirasi T L Para 22112023 Yandex 117

Peki memur maaş farkı ne zaman yatacak, bu ay yatar mı? Memur ve memur emeklilerinin enflasyon farkı ödemesi için resmi bir açıklama bulunmamaktadır. Maaş ödeme tarihi olan 15 Temmuz'da gerçekleşebileceği öngörülmektedir. Maaş farkı ödemeleri, maaş gününde ödenmezse, ilerleyen bir tarihte yapılması bekleniyor.

Editör: Nurseli Fırat