AKŞENER’DEN ERDOĞAN’A ‘HAMAS’ TEPKİSİ

Partisinin grup toplantısında İYİ Parti lideri Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Hamas terör örgütü değildir” sözlerine tepki gösterdi. Akşener, "Sayın Erdoğan; sen sözde Kürdistan’ın bir parçasını Türkiye’de gördüğün Hamas’ı neden savunuyorsun? Filistin’in meşru bir hükümeti varken sen neden Hamas’ı Filistinlilerin tek meşru temsilcisi görüyorsun?" diye sordu.

DİLAN POLAT VE ENGİN POLAT GÖZALTINDA

Son dönem ifşaatlarının ardından haklarında 'kara para aklama' suçlamasıyla soruşturma başlatılarak mal varlıklarına el konulan Dilan Polat ve eşi Engin Polat gözaltına alındı. Polat çiftinin yanı sıra aile üyeleri Sıla Doğu, Sezgin Polat, Kürşat Polat, mali işlerine bakan avukatları Ahmet Gün, muhasebecileri Beyza Ekici ve bazı çalışanların da gözaltı listesinde yer aldığı öğrenildi.

BAYRAKTAR TB3’TEN YENİ BAŞARI

Baykar’ın milli ve özgün olarak geliştirdiği Bayraktar TB3 SİHA, 4 saat süren 2. uçuş testini de başarıyla tamamladı. Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar TB3 SİHA, kısa pistli gemilerden kalkış ve iniş kabiliyetine sahip silahlı insansız hava aracı sistemi olarak faaliyete geçecek. Keşif-gözetleme ve istihbarat görevlerinin yanı sıra kanatları altında taşıdığı yerli akıllı mühimmatlarla operasyon icra etme kabiliyetine sahip olacak.

SOMER ŞEF İÇİN 22,5 YIL HAPİS İSTEMİ

İstanbul Beşiktaş'ta, bulunan ve Somer Sivrioğlu'nun restoranı olan Efendy'de isnitat duvarı çökmüş ve bir kişi hayatını kaybetmişti. Geçtiğimiz aylarda yaşanan elim olay sonrası Somer Şef ve restoranın ortağı, mülk sahipleri ve inşaat firması yetkilileri hakkında "taksirle ölüme ve yaralamaya neden olma" suçundan dava açılmıştı. İstanbul 37. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında, tutuksuz sanıklar Somer Sivrioğlu, ortağı, mülk sahipleri ve inşaat firması yetkilileri hazır bulundu. Mahkeme heyeti, sanıklar Somer Sivrioğlu'nun kaçacağı, delilleri yok etme değiştirme, tanık üzerinde baskı kurma şüphesi oluşmadığından tutuklanması taleplerinin reddine karar verdi. 

9 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA BİBER GAZLI SALDIRI

Bursa’da arkadaşıyla sokakta oturan 9 yaşındaki küçük çocuk, bisikletiyle yanına gelen kişi tarafından önce hakarete sonra biber gazlı saldırıya uğradı. Dehşet veren o anlar saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdı. Merkez Osmangazi ilçesine bağlı Dikkaldırım Mahallesi'nde bir dükkanın önünde oturan Trabzonspor formalı 9 yaşındaki çocuk, arkadaşıyla sohbet ederken korku dolu anlar yaşadı. Bisikletiyle yanına gelen bir kişi, önce çocuğa hakaretlerde bulundu ardından biber gazıyla saldırdı. Küçük çocuk, acı içinde kıvranırken saldırgan hızla olay yerinden kaçtı. Çocukların çığlıkları üzerine mahalle sakinleri sağlık ekiplerine haber verdi. Nefes almakta zorluk çeken çocuk, fenalaşarak hastaneye kaldırıldı.

ARDA TÜRKMEN’İN EŞİ SALDIRIYA UĞRADI

Yaptığı yemeklerle tanınan şef Arda Türkmen’in eşi Melodi Elbirliler kızı Ada Siena ile birlikte trafikte olduğu esnada saldırıya uğradı. Yaşadığı korkunç olayı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyuran ünlü isim herkesi korkuttu. Melodi Elbirlier yaşadığı bu olayın karşısında ise; 'Etraf delilerle dolu lütfen camlarınız kapılarınız olabildiğince kilitli olsun hep' diyerek isyan etti. Elbirliler’in paylaşımı kısa sürede gündem oldu. Birçok kişi, Elbirliler’e geçmiş olsun dileklerini iletti.

LUCAS TORREİRA AŞKINI İLAN ETTİ

Galatasaray'ın yıldız ismi Lucas Torreira aşka geldi ve sevgilisi Devrim Özkan ile olan fotoğrafını sosyal medyadan paylaştı. Lucas Torreira ile Devrim Özkan çifti ilişkilerini resmen açıklamamasına rağmen, ikilinin sosyal medya hesaplarından dikkat çeken paylaşımlar gelmeye devam ediyor. Galatasaray'ın Uruaglı yıldız sosyal medya hesabından Devrim Özkan'ın kendisini öperken verdiği pozu paylaştı. Torreira, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Devrim Özkan'a ''seni seviyorum'' mesajı gönderdi. Sarı-kırmızılı futbolcunun paylaşımına kısa sürede büyük ilgi gördü.