Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe ile dün gerçekleştirdiği görüşme hakkında açıklamalarda bulundu. Şimşek, gelen önerileri demokratik nezaket ve ekonomik-mali gerçekler kapsamında not ettiklerini belirterek, "Uyguladığımız ekonomi programımıza ilişkin detaylı bir sunum yaptık. Ancak sonrasında kamuoyuna yönelik mesajların tribün ve taraftar kaygısıyla verildiğini izledik. Umarım bu tutum diyalog ve normalleşme ruhunu zedelemez." dedi.

SOSYAL MEDYA AÇIKLAMASI

Şimşek, sosyal medya hesabından Karatepe ile görüşmesine ilişkin bilgi paylaştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle kabul ettiği Karatepe'yi, protokol kurallarını uygulamadan binanın girişinde karşıladığını anımsatan Şimşek, görüşmenin makamında gerçekleştiğini vurguladı.

Mehmet Simsek Chp Karatepe 25062024 1

UZUN SÜREN GÖRÜŞME

Bakan Şimşek, 4 saati aşan görüşmede Karatepe'nin görüş ve önerilerini dinlediğine dikkati çekerek şunları kaydetti: "Görüşmede gündeme getirilen tüm konularla ilgili perspektifimizi şeffaf bir şekilde kendilerine anlattık. Önerilerini, demokratik nezaket ve ekonomik-mali gerçekler kapsamında not ettik. Ayrıca uyguladığımız ekonomi programımıza ilişkin detaylı bir sunum yaptık."

TRİBÜN KAYGISIYLA VERİLEN MESAJLAR

Görüşme sonrasında kamuoyuna verilen mesajların tribün ve taraftar kaygısıyla yapıldığını izlediklerini belirten Şimşek, "Umarım bu tutum ve yaklaşım, diyalog ve normalleşme ruhunu zedelemez." ifadelerini kullandı.

Mehmet Simsek Chp Karatepe 25062024 3

KARATEPE NE DEMİŞTİ?

4 saatten uzun süren görüşme sonrası CHP’li Karatepe, Bakan Şimşek'e önerilerini 4 ana başlıkta ilettiklerini fakat anlaşma sağlanamadığını belirtmişti. Parti olarak sundukları önerileri anlattığı basın toplantısında Karatepe, “Ancak 4 saatin sonunda acı reçeteyi yine vatandaşa çıkaran anlayışlarında bir değişim iradesi olmadığını maalesef gördük” ifadelerini kullanmıştı.