Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası rezervlerindeki artışa dikkat çekerek, son 2 ayda swap hariç net rezervlerin 67 milyar dolar arttığını ve brüt rezervlerin ise 143,6 milyar dolara ulaştığını belirtti. Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bu artışın detaylarına değindi.

REZERVLERİN GÜÇLENMESİ

Türkiye'nin dış şoklara karşı dayanıklılığının arttığını vurgulayan Bakan Mehmet Şimşek, rezervlerin ve makro finansal istikrarın güçlendiğini ifade etti. Bakan, swap hariç net rezervlerin Mart 2020'den sonra ilk defa pozitife döndüğünü hatırlattı.

YEŞİL DÖNÜŞÜM VE ENERJİ VERİMLİLİĞİ

Bakan Şimşek, rezervlerin daha da artırılması için yeşil dönüşüm, enerji verimliliği ve yeni sanayi politikalarıyla sürdürülebilir cari açığa ulaşmanın önemli olduğunu vurguladı. Şimşek, bu hedeflere ulaşmak için doğrudan yabancı yatırımları artırmaya yönelik politikalar ve sermaye benzeri dış kaynağa erişimin önemine işaret etti.

KARARLILIKLA UYGULANACAK PROGRAM

Bakan Mehmet Şimşek, tüm bu hedeflere ulaşmak için belirlenen programın kararlılıkla uygulanacağını belirterek, "Rezervlerimizin daha da artırılması için yeşil dönüşüm, enerji verimliliği ve yeni sanayi politikalarıyla sürdürülebilir cari açığa ulaşılması, doğrudan yabancı yatırımları artırmaya yönelik politikalar ve sermaye benzeri dış kaynağa erişim önem arz etmektedir. Bunu da programı kararlılıkla uygulayarak başaracağız." ifadelerini kullandı.