TPAO ARAMA DAİRE BAŞKANI SADİOĞLU VEFAT ETTİ

Mehmet Salih Bülent Sadioğlu, görev için gittiği Yüksekova'da İpekyolu Caddesi'ndeki bir otelde konaklıyordu. Sadioğlu'nun kahvaltıya inmediğini fark eden arkadaşları, haber alamayınca otel çalışanlarından yardım istedi. Görevlilerin yardımıyla kapıyı açarak içeri giren arkadaşları, Sadioğlu'nu yerde hareketsiz halde buldu. İhbar üzerine otele sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerince yapılan kontrolde Sadioğlu'nun yaşamını yitirdiği belirlendi.

Türkiye Petrolleri Arama Daire'sinin sosyal medya platformu X üzerinden yapılan açıklamada, "Ülkemize ve ortaklığımıza kattığı değerlerle ismi daima gururla anılacak olan Arama Daire Başkanımız Sayın Mehmet Salih Bülent Sadioğlu’nun vefatının derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesi, sevenleri ve tüm çalışma arkadaşlarımıza başsağlığı ve sabır diliyoruz" ifadeleri yer aldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar X hesabında yaptığı açıklamada, “Türkiye Petrolleri Arama Daire Başkanımız Mehmet Salih Bülent Sadioğlu'nun geçirdiği kalp krizi sonucu vefatından dolayı derin bir üzüntü duydum. Çalışma arkadaşımıza Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabırlar diliyorum. Başımız sağ olsun” ifadelerini kullandı.

T P A O 1

MEHMET SALİH BÜLENT SADİOĞLU KİMDİR?

Mehmet Salih Bülent Sadioğlu, Türkiye Petrolleri Arama Daire Başkanı'dır. TPAO Arama daire başkanlığı görevinden önce, Keşif Departmanı Müdürü, Teknik Danışman, Keşif Departmanı Müdür Yardımcısı, Müdür, Kıdemli Petrofizikçi, Petrol Fizikçisi, Proje Jeoloğu ve Operasyon Jeoloğu gibi çeşitli pozisyonlarda görev almıştır. 2001 yılından itibaren TPOA'da görev alan Sadioğlu, Ankara’daki görevinden önce Doğu Anadolu Projesi'ne odaklanmış, Batman-Diyarbakır Projesi'nde aktif rol oynamış ve Adıyaman Bölge Jeoloji Müdürlüğü’nde kuyu operasyonlarına katılmıştır. Sadioğlu sektörde önemli bir isim olarak tanınmış ve yer almıştır.

MEHMET SALİH BÜLENT SADİOĞLU NEDEN ÖLDÜ?

Mehmet Salih Bülent Sadioğlu, Türkiye Petrolleri Arama Daire Başkanı olarak görev yapıyordu. Hakkari’nin Yüksekova ilçesine görev amacıyla giden Sadioğlu'nun, arkadaşları ile birlikte İpekyolu Caddesi'ndeki bir otele bir gün önce giriş yaptığı öğrenildi. Sabah kahvaltısına katılmayan Mehmet Salih Bülent Sadioğlu'nun arkadaşları, kendisinden haber alamayınca otel personelinden yardım istedi. Otel çalışanlarının kapıyı açmasının ardından Sadioğlu, hareketsiz bir şekilde bulundu. Olay yerine sevk edilen sağlık ve polis ekipleri, Sadioğlu’nun yaşamını yitirdiğini belirledi.

53 yaşında hayatını kaybeden Sadioğlu'nun cenazesi, incelemenin ardından savcılık talimatıyla otopsi yapılmak üzere Hakkari Devlet Hastanesi morguna gönderildi. Bülent Sadioğlu ve arkadaşlarının otele dün giriş yaptığı belirtildi.

Editör: Nurseli Fırat