Başkent Hastanesi'nin kurucusu Prof. Dr. Mehmet Haberal, tıp dünyasını İstanbul'da buluşturuyor. Dünya Organ Nakli Derneği (TTS) nin 30. Uluslararası Kongresi, Prof. Dr. Haberal öncülüğünde ilk kez İstanbul'da yapılacak... Transplantasyonun en prestijli ödülü Medawar da bu kongrede Prof. Dr. Haberal'a takdim edilecek.

DÜNYA ORGAN NAKLİ KONGRESİ İSTANBUL'DA TOPLANACAK

Hbr Ilan
Dünya Organ Nakli Kongresi, İstanbul'da toplanacak...

Derneğin toplantıları bu yıla kadar ABD ve Avrupa'da yapılıyordu.  2018-2020 yıllarında Derneğin başkanlığını yürüten Prof. Haberal, bu kuralı değiştirdi. 22-25 Eylül 2024 tarihinde, İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek kongreye, dünyanın dört bir köşesinden, transplantasyonda öncü binlerce bilim insanı katılacak. Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın kurduğu Ortadoğu Organ Nakli Derneği (MESOT), Türk Dünyası Transplantasyon Derneği (TDTD) ve Türkiye Organ Nakli Derneği (TOND) de kongreye destek verecek. 

TRANSPLANTASYONUN EN PRESTİJLİ ÖDÜLÜ MEDAWAR, MEHMET HABERAL'A ... 

Haberal Tek
Prof. Dr. Mehmet Haberal, tıp dünyasında organ nakli alanındaki en büyük ödüle layık görüldü...

Bilimde en seçkin dünya ödülü Medawar, kongrenin son gününde; 25 Eylül'de, ilk kez bir Türk bilim insanına; Prof. Dr. Mehmet Haberal'a takdim edilecek. Dünya Transplantasyon Derneği, Medawar ödülü sahiplerini; "transplantasyon alanına olağanüstü katkılardan dolayı toplum tarafından verilen en büyük onur olan prestijli 2024 Medawar Ödülü'nün kazananlarını duyurmaktan gurur duyar." başlığıyla resmi internet sitesi üzerinden duyurdu. Medawar Ödülü, evrensel olarak bilimsel başarı için en seçkin dünya ödülleriyle eş değer olarak kabul ediliyor. 1990 yılından beri verilen Medawar ödülü, Prof. Thomas Starzl, Prof. Sir Roy Calne gibi organ naklinde öncü isimlere verildi. 

ATİNA AKADEMİSİ'NDEN İLK KEZ BİR 'YABANCI'YA YÜKSEK ŞEREF ÖDÜLÜ

Haberal KupurHaberal'ın uluslararası başarısı böyle haber oldu...

Prof. Dr. Mehmet Haberal, 16 Nisan 2024'te de Ay Yıldızlı Türk Bayrağını Komşu'da dalgalandırmış, Türkiye'yi gururlandırmıştı. M.Ö. dördüncü yüzyılda kurulan, Sokrates gibi birçok filozufun yetiştiği, Atina Akademisi'nin yunan olmayan bir yabancıya verdiği ilk yüksek şeref ödülü Prof. Dr. Mehmet Haberal'a layık görülmüş, Haberal bu ödülü Atina'da düzenlenen törenle teslim almıştı. Yunanistan Sağlık Bakanı, Büyükelçiler, Baş Papaz, bilim insanları, üst düzey birçok katılımcının yer aldığı törende konuşma yapan Haberal, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, arkadaşları ve aziz şehitlerimizi rahmetle, şükranla andı. Meslektaşlarına teşekkür etti. "Sizi başka ülkelere muhtaç etmeyiz" diyerek, komşu ülkeye destek ve işbirliği mesajı verdi. Haberal'ın ülkesine yaşattığı gurur, Yunan medyasında "Atina Akademisinde Bir Türk" manşetleriyle geniş yer buldu. 

DEMİKHOV MADALYASI DA HABERAL'A TAKDİM EDİLDİ

Prof. Dr. Mehmet Haberal’a, Mayıs ayında ise Rusya Transplantasyon Derneği tarafından, 11. Moskova Transplantasyon Kongresi'nde, Demikhov Madalyası takdim edilmişti.

Editör: Haber Merkezi