MECLİS NE ZAMAN TATİLE GİRECEK?

Meclis'in ne zaman tatile gireceği merak ediliyor. Gündemdeki konuları yakından takip eden vatandaşlar, en düşük emekli maaşıyla ilgili düzenleme ve 9. yargı paketindeki son durumu ve Meclis tatil tarihini araştırıyor.

Meclis faaliyetleri, 25 Haziran'da alınan son karar gereği devam ediyor. Tatil tarihi netlik kazanmamakla birlikte 9. yargı paketi ve en düşük emekli maaşıyla ilgili düzenlemelerin ardından Meclis'in tatile girmesi bekleniyor.

meclis-tbmmgovtr-3

9. YARGI PAKETİ SON DURUM

9. Yargı Paketi maddeleri ve içeriği belli oldu. Yapılan çalışmalarda sona gelinirken Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 9. Yargı Paketi'nde son durum açıklaması yaptı. Bakan Tunç, TBMM Adalet Komisyonunda kabul edilen 39 maddelik 9. Yargı Paketi'nin TBMM Genel Kurulunda uzlaşı içerisinde kabul edileceğine inandığını bildirdi.

Adalet Bakanı Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 9. Yargı Paketi'nin TBMM Adalet Komisyonunda kabul edildiğini anımsatarak, önümüzdeki günlerde de TBMM Genel Kurulunda görüşüleceğini bildirdi. Öte yandan 9. Yargı Paketi Meclis'ten geçtikten sonra Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek.
 

Editör: Nurseli Fırat