İl dışı tayin başvurusu yapmak isteyen öğretmenlerin gözü Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanacak kılavuzda. 2024 İl dışı yer değiştirme kılavuz bilgileri araştırılıyor. Görev süresinde bulundukları ilde 3 seneyi dolduran öğretmenler, bu konu hakkında bilgi sahibi olmak için sorgulamalarını gerçekleştiriyor. Peki iller arası tayin ve atama başvurusu ne zaman? İl dışı tayin için gerekli olan şartlar neler? İşte, il dışı yer değiştirme kılavuzu ve detayları..

Mebden Ara Tatil Karari Ogrencilerin Okul Suresi Degisiyor 14Subat2024

İL DIŞI YER DEĞİŞTİRME VE TAYİN BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanacak olan kılavuzla İl dışı yer değiştirme ve tayin başvurusu ile ilgili bilgiler açıklanacak. 3 yıllık görev süresini tamamlayan, zorunlu çalışma yükümlülüğü olmayan öğretmenler, kılavuzda belirtilen iller kapsamında il dışı yer değiştirme başvurusunda bulunabilecek. Başvurular, 3-9 Haziran tarih aralığında gerçekleşecek.

Gozler Mebte Ogretmen Atamalari Ne Zaman Kontenjanlari Belli Oldu Mu 4Mart2024 3

İL DIŞI TAYİN BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

İl dışı atama kılavuzunda yayımlanan kriterleri sağlayan öğretmenler, MEBBİS üzerinden 3 - 9 Haziran tarihleri arasında il dışı atama için tercihte bulunabilecek.

Gozler Mebte Ogretmen Atamalari Ne Zaman Kontenjanlari Belli Oldu Mu 4Mart2024 5

İL DIŞI YER DEĞİŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2024 il dışı yer değiştirmeye ilişkin yayımlanacak olan kılavuza göre yapılacak tercih işlemlerinin sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanacak. Ancak İl dışı atama sonuçlarının açıklanacağı tarih henüz bilinmiyor.

Editör: Nurseli Fırat