Maymun Çiçeği ve olası diğer salgın hastalıklara karşı önlem amaçlı harekete geçen Sağlık Bakanlığı, yeni bir projeye imza atıyor. Bundan sonra 150'den fazla bağımsız birim (konut+ticari ünite) bulunan konut projelerinde mini hastane veya sağlık odası kurulacak... Detaylar şöyle...

SİTELERE MİNİ HASTANE

Sağlık Bakanlığı, olası salgın hastalıklara karşın mevcut hastanelerin yükünü azaltmaya yönelik önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. Türkiye genelinde, 150’den fazla bağımsız bölümü bulunan sitelere, mini hastane ya da sağlık odası zorunluluğu geliyor. Bu karar, özellikle Maymun Çiçeği gibi salgın hastalıklara karşı hazırlıklı olmayı ve toplu konut yaşam alanlarında sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştırmayı hedefliyor.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu tarafından onaylanan proje, 1 ay içinde hayata geçirilecek. Karara göre, sitelerde 7/24 hizmet verecek, tam donanımlı sağlık odaları kurulacak. Bu odalarda görev yapacak olan hemşireler, acil durum söz konusu olduğunda hızlı müdahale sağlayacak ve konut sakinlerine hastaneye gitmeye gerek kalmadan yerinde sağlık hizmeti sunacak. Sağlık Bakanlığı, sitelerin ortak kullanım alanlarından birini tahsis alarak, gerekli çalışmaları hızla başlatacak.

SALGIN TEHLİKESİNE HAZIRLIK

Projenin hedefi, özellikle salgın hastalıkların yayılmasının önüne geçmek, yaşlı vatandaşlara daha kolay hizmet sunmak ve hastanelerdeki yoğunluğu azaltmak. Ayrıca, şehir trafiğinin de bu uygulama ile hafifletilmesi bekleniyor. Bu sağlık odaları, tansiyon ölçümü, enjeksiyonlar, yaralanmalar ve bulaşıcı hastalıklara karşı yerinde müdahale gibi işlemleri gerçekleştirecek.

DÜNYAYA ÖRNEK OLACAK

Türkiye Kentsel Tesis Yönetim Derneği Genel Başkanı Suat Sandalcı, bu projenin sağlık sektöründeki istihdama da önemli katkılar sağlayacağını vurguladı. Proje ile birçok hemşire ve sağlık personeli toplu konut alanlarında istihdam edilecek. Ayrıca, projenin yalnızca Türkiye’de değil, dünya genelinde de örnek teşkil edebileceği ifade ediliyor.

Editör: Haber Merkezi