Fenerbahçe'nin transfer gündeminde yer aldığı iddia edilen Martin Terrier, sosyal medyada futbolseverler tarafından en çok konuşulan isimlerden oldu. Fransız gazeteci Mohamed Toubache-Ter; Fenerbahçe'nin Rennes'den Martin Terrier ile ilgilendiği iddialarına, "Terrier-Fenerbahçe teması 0" olduğunu açıkladı. Sarı-lacivertlilerin, ne Terrier ne de kulübü Rennes ile herhangi bir temasının olmadığını iddia etti. Peki Martin Terrier kimdir, kaç yaşında, nereli? Martin Terrier hangi takımda oynuyor? İşte merak edilen soruların yanıtları..

Martin Terrier 3

MARTİN TERRİER KİMDİR?

Martin Terrier, tam ismi ile Martin Albert Frédéric Terrier, forvet pozisyonunda görev yapan Fransız futbolcudur. Martin Terrier, 4 Mart 1997 yılında Fransa'da dünyaya gelmiştir. Profesyonel futbol kariyerine 2015 yılında Lille B takımında başlamış ve daha sonra sırasıyla Lille, Strasbourg, Lyon ve Rennes takımlarında forma giymiştir. Martin Terrier, 2023-2024 sezonunda oynadığı 36 maçta 9 gol, 4 asistilik performans sergilemiştir.

Martin Terrier 1

MARTİN TERRİER HANGİ TAKIMDA?

Martin Terrier, 2020 yılından bu yana Ligue 1 takımlarından Rennes'de forma giymektedir. 27 yaşındaki başarılı futbolcunun, 141 maçta 51 golü ve 24 asisti bulunuyor. Fenerbahçe'nin transfer listesinde bulunan Martin Terrier, 2022-2023 sezonunda Avrupa Ligi'nde Rennes-Fenerbahçe maçlarında da oynamıştı.

Samsunspor, Martin Terrier ve Rennes kulübüyle bir yıllık kiralama karşılığında prensip anlaşmasına vardı. Damien Comolli ve Toulouse ile yapılan anlaşma kapsamında Fransa Ligi'yle yakından bağları bulunan Samsunspor ise Terrier için hem oyuncu hem de kulübüyle anlaştı. 

Editör: Nurseli Fırat