Marmara Denizi'nde, İmralı Adası'nın güneybatısında su alarak batan ve 2 kişinin cansız bedenine ulaşılan "Batuhan A" adlı kargo gemisindeki diğer 4 mürettebat için yürütülen arama kurtarma çalışmaları 7. gününde devam ediyor.

Marmara'da Batan Gemi Ile Ilgili Yeni Gelisme 21Subat2024 2

2 MÜRETTEBATIN GEMİDE OLDUĞU BELİRLENDİ

Su altından kaydedilen görüntülerde, geminin yan yatmadığı ve seyir halindeymiş gibi batıp deniz tabanına düz şekilde oturduğu görüldü. Battığı pozisyonun arama kurtarma çalışmalarını kolaylaştıracağı değerlendirilen geminin 3 boyutlu modellemesi de yapıldı. Sonar cihazıyla yapılan incelemede kayıp 6 mürettebattan 2’sinin gemi enkazında olduğu tespit edildi.

Marmara'da Batan Gemi Ile Ilgili Yeni Gelisme 21Subat2024 3

GEMİDEKİ SON GÖRÜNTÜLERİ ÇEKMİŞTİ; 128 SAAT SONRA MAKİNE DAİRESİNDE BULUNDU

Özel eğitimli dalgıçlarla SAS komandolarının TCG AKIN'dan gerçekleştirdiği dalışlarda, batık geminin makine dairesine ulaşıldı. Kapısı güçlükle açılan makine dairesinin girişinde, gemide yağcı olarak görev yapan Hüseyin Tutuk'un cansız bedeni bulundu. Cenazesi Bursa Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsi sonrası yakınlarına teslim edilen Tutuk, Manisa'nın Turgutlu ilçesinde toprağa verilecek. Tutuk, ailesine gönderdiği son görüntülerde, geminin su aldığını söylemiş ve o anları kayıt altına almıştı.

Marmara'da Batan Gemi Ile Ilgili Yeni Gelisme 21Subat2024 1

BATIK ÇIKARILMAYACAK 

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, çalışmalar bittiğinde, "Batuhan A" isimli geminin, eski ve maliyeti yüksek olduğundan, battığı yerde kalacağını söyledi. Bursa, Yalova ve Çanakkale'den bölgede görevlendirilen 21 kişilik Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı deniz polisi ekibi ile 1 İHA da çalışmalara destek veriyor.