Dilan ve Engin Polat çifti, 2 Haziran 2023 tarihinde komşuları Metin Serhat Atayeter ve Esra Atayeter ile yaşadıkları park kavgası sonrası haklarında açılan davada hakim karşısına çıktı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Dilan Polat hakkında 'Hakaret', 'Basit yaralama' ve 'Tehdit' suçlarından 8 yıl 4 aya kadar, Engin Polat hakkında ise ‘Hakaret’, ‘Basit yaralama’, ‘Tehdit’ ve ‘Konut dokunulmazlığını ihlal’ suçlarından 11 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Dilan Polat Iyaz Cimen

DİLAN POLAT: BİR ERKEĞİ DARP EDEMEM

Dilan Polat, duruşmada savunmasını yaparken, “Bir erkeği darp edebilmem mümkün değil. Kimseyi darp etmedim. Hakaret veya tehdit içerikli bir söz söylemedim. Şikayetçi değilim. Müştekilerle geçmişten gelen husumetim yoktur. Otopark nedeniyle tartışma yaşadık sadece. Müştekilerin evine girmedim. Zaten kamera görüntülerinde de mevcuttur. Suçlamayı kabul etmiyorum. Beraatimi istiyorum.” dedi.

Savcilik Kararini Verdi Iste Dilan Polat Ile Engin Polat Hakkinda Istenen Ceza 1

ENGİN POLAT: EŞİMİ KORUMAK AMACIYLA DARBEDE BULUNDUM

Engin Polat ise savunmasında, olay günü yaşananları anlatarak, “Olay günü arkadaşlarımız bize misafir olarak gelmişti. Misafirimizin çocuğu hastalanınca acil çıkmak durumunda kaldı. Eşim bu durumu Metin Bey’e bildirince aralarında tartışma çıktı. Eşimin çığlık sesini duyunca kalkıp gittim. Eşimi korumak amacıyla bir kere darp oldu. Metin Bey’in evine girdim, hakaret ya da tehdit etmedim. Suçlamayı kabul etmiyorum. Beratımı talep ederim.” diye konuştu.

Dilan Polat Cezaevindeyken Bile Romantik 14 Subat Paylasimi Gorenleri Saskina Cevirdi 14Subat2024

MAHKEMEYE ARA KARAR

Sanık avukatları, müştekilerin şikayetinden vazgeçtiğini belirterek dosyanın düşürülmesini talep etti. Mahkeme, müştekilerin dinlenmesi ve misafirlerin çocuğunun hastaneye götürüldüğüne ilişkin raporun talep edilmesi için duruşmayı 14 Haziran tarihine erteledi.

engin-polat-dilan-polat-mutluluk-7

KOCASINA SESLENDİ

Duruşmanın ardından Dilan Polat, eşi Engin Polat’a “Engin seni çok seviyorum” dedi. Bu dava, çiftin yaşadığı park kavgasının hukuki sürecini ve mahkemede verdikleri savunmaları ortaya koyarken, olayın tüm ayrıntıları ve sonuçları ilerleyen duruşmalarda netlik kazanacak.