Sultangazi'de lise öğrencisi Ahmet Emre Çavuş, 2 Ağustos 2015 yılında arkadaşlarıyla yolda yürürken kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından uzaktan sıkılan kurşunun boynuna isabet etmesi sonucu yaralanmıştı. Ahmet Emre Çavuş, kaldırıldığı hastanede 2 yıl 11 gün verdiği yaşam mücadelesi sonrasında 19 yaşında hayatını kaybetmişti. Olayla ilgili açılan davada, sanık hakkında suçun sanık tarafından işlendiğinin sabit olmaması nedeniyle beraatine karar verilmişti. Mağdur aile, karara itiraz etmişti. Dosya halen istinaf mahkemesinde. 

Cavus Ailesi 15 Haziran

ANLAMLI MESAJ 

Kurban Bayramı arifesinde 19 yaşında yaşamdan koparılan Ahmet Emre'nin annesi Zeynep Çavuş, babası Bülent Çavuş ve oğulları Efe Çavuş, 7 yıldır her bayram olduğu gibi bu bayram da  mezar başındaydılar. Sultangazi Gazi Mahallesi Mezarlığı'nda bulunan Ahmet Emre'nin mezarı başında dua okuyan aileden anlamlı bir mesaj geldi.

Ahmet Emre Mezar15 Haziran

"MEZAR TAŞIYLA BAYRAMLAŞMASIN İNSANLAR"

Oğlunun mezar taşına öpücükler konduran acılı baba Bülent Çavuş, “Her bayram olduğu gibi evladımızın bizim elimizi öpmesi gerekirken, bu bayramda biz geldik mezar taşını öpüyoruz. Mezar taşına sarılıyoruz. Yeter artık. Ülkemizde her geçen gün bireysel silahlanma artmaktadır. Bizler gibi yüzlerce anne, evlatlarını bireysel silahlanma yüzünden kaybediyor. Buna artık ‘dur’ demenin zamanı geldi. Mezar taşıyla bayramlaşmasın insanlar, çocuklarını öpsün, koklasın” ifadelerini kullandı. Anne Zeynep Çavuş da “Bir yoncanın dört yaprağıydık. Şimdi Emre yok üç yaprak kaldık her bayram bir eksiğiz” dedi. 

Whatsapp Image 2024 06 15 At 16.50.50

Editör: Haber Merkezi