Mehmet Yetim'in haberine göre Antalya'da bir oto bakım atölyesinde işçi olarak çalışan 22 yaşındaki Vedat Kurt, 8 aydır maaşını tam almayınca patronlarına gidip parasını istedi. İddiaya göre iş yeri sahibi dört ortak, alacağını isteyen işçiyi oyalayarak para vermeden geri gönderdi. 

AİLESİYLE TEHDİT EDİLDİ

Ertesi gün tekrar patronlarıyla konuşmak için yanlarına giden Vedat Kurt, odanın boş olduğunu gördü. Masa üzerindeki bir miktar parayı fark eden Kurt, paraları alıp odadan çıktı. Vedat Kurt, olaydan kısa süre sonra İstanbul'a geldi. Odadaki paraların Kurt tarafından alındığını tespit eden iş yeri sahipleri, Vedat Kurt'u arayarak Antalya'da yaşayan ailesiyle tehdit etti. Bunun üzerine tekrar Antalya'ya dönen Kurt, patronlarıyla tekrar görüşmeye gitti.

G Shwh Ue X U A A1 Bh

"AÇLIĞIMI YATIŞTIRAYIM DİYE BÖCEK YEDİRDİLER"

Aldığı parayı teslim eden Vedat Kurt ve iş yeri sahipleri arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kısa sürede kavgaya dönüşmesi üzerine şahıslar, Vedat Kurt'u bir odaya bağlayarak önce 3 gün boyunca aç susuz bıraktı, sopalarla dövdü ve dişlerini kerpetenle çekti. 3 ay boyunca bu işkencelere maruz kalan Kurt, açlığını yatıştırmak için şahısların böcek yedirdiğini belirtti. Bir süre sonra kendi imkanlarıyla bulunduğu yerden kaçmayı başaran Vedat Kurt, karakola giderek patronlarından şikayetçi oldu.

Kurt'un şikayeti üzerine olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından görevlendirilen bilirkişi incelemesinde, patronların işkence anlarını da kaydettiği ortaya çıktı.

G Shw5E G W M A A C Kxb

G Shw5E B Xg A A Yy Bk

Aylar boyunca işkenceye maruz kalan Vedat Kurt yaşadıklarını şöyle anlattı:

"3 gün boyunca aç susuz bir şekilde elektrikle, dayakla sopayla işkencelere ve en son olarak ise kerpetenle dişlerim çekildi. Ve dahası ağzıma türlü türlü böcekler konularak zorla yedirilerek bir çok işkencelere tabi tutuldum. Tüm bunları bana yapan 4 kişi 3 ay boyunca beni izbe bir odada rehin aldıktan sonra yaralarım biraz iyileştikten sonra onlarından elinden kaçarak karakola giderek bana işkence yapanlardan şikayetçi oldum. Bana yapılan bu işkence görüntüleri ise 4 kişinin HTS telefon kayıtlarından ve Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı bilirkişi raporundan çıkıyor. Bana reva görülen bu işkenceleri yapanlar ortada o kadar delil, bilgi ve görüntü olmasına rağmen ellerini ve kollarını sallayarak toplum içinde gezmeye devam ediyorlar.  Bana 3 ay boyunca bu işkenceleri reva görenlerden şikayetçi olmaya devam edeceğim o kadar duruşma oldu ama maalesef bu şahıslar hakkında her hangi bir işlem yapılmadı, 2 ay sonra yine duruşmamız olacak ama bu şahıslar hala beni arayarak şikayetimden vazgeçmemi isteyerek beni sürekli taciz ve tehdit ediyorlar. Ben bir vatandaş olarak Adalet Bakanlığı'na sesleniyorum. Benim gibi gariban bir vatandaşın hakkımı kim savunacak?"