Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla tutuklanan Levent Arkan'ın, İzmir'de de benzer bir hakaret davasında yargılandığı ortaya çıktı. Bodrum Tanıtma Vakfı'nın eski reklam koordinatörü ve Bodrum Belediyesi Basın Yayın ve Medya Direktörlüğü görevlerinde bulunan Arkan, 2019 yılında İzmir’de güvenlik görevlilerine hakaret suçlamasıyla 1 yıl 15 gün hapis cezasına çarptırılmıştı.

Levent Arkan Bodrum Cumhurbaskanina Hakaret 19062024 Iha (1)

SES KAYDI SORUŞTURMASI

Şubat ayında, Bodrum Tanıtma Vakfı'nda reklam koordinatörü olarak görev yapan Levent Arkan’a ait olduğu iddia edilen bir ses kaydı bazı sitelerde yayımlandı. Bu ses kaydının ardından yapılan şikayet üzerine Cumhurbaşkanına hakaret ve halkı kin ve düşmanlığa sevk etme suçlamalarıyla soruşturma başlatıldı. Bodrum Adliyesi'ne sevk edilen Arkan, savcılıkta verdiği ifadenin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Levent Arkan Bodrum Cumhurbaskanina Hakaret 19062024 Iha (3)

TUTUKLAMA KARARI

Ses kayıtlarıyla ilgili bilirkişi incelemesinin tamamlanmasının ardından Levent Arkan, 31 Mayıs’ta yeniden gözaltına alındı. Savcılık ifadesinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Arkan, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Levent Arkan Bodrum Cumhurbaskanina Hakaret 19062024 Iha (5)

İZMİR'DEKİ HAKARET DAVASI

İzmir’deki olay, 7 Mayıs 2019 tarihinde Levent Arkan'ın lüks bir rezidansta ofisinde yemek siparişi vermesiyle başladı. Güvenlik görevlisinin siparişi yük asansörüne yönlendirmesi üzerine Arkan, güvenlik görevlilerine telefonda küfürlü ifadeler kullandı. Güvenlik görevlilerinin şikayeti üzerine İzmir 7’nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Arkan, 10 Mart 2022 tarihinde kamu görevlisine hakaret suçundan 1 yıl 15 gün hapis cezasına çarptırıldı ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi. Ayrıca, Arkan 5 yıl denetimli serbestlik tedbirine tabi tutuldu.

Levent Arkan Bodrum Cumhurbaskanina Hakaret 19062024 Iha (4)

SAVUNMASI REDDEDİLDİ

Levent Arkan, savunmasında hakaret etmediğini ve suçlamaları kabul etmediğini belirtti. Geçtiğimiz hafta 2’nci kez tutuksuz yargılanma talebinde bulunan Arkan'ın bu talebi mahkeme tarafından reddedildi.