Levend Kılıç hayata veda etti. Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Sinema Televizyon (STV) Bölümü Öğretim Görevlisi, Eskişehir Fotoğraf Sanatı Derneği Kurucu Başkanı ve Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levend Kılıç hayatını kaybetti. 

LEVEND KILIÇ'IN CENAZESİ NE ZAMAN DEFNEDİLECEK?

Prof. Dr. Levend Kılıç'ın cenazesi, yarın (17 Eylül 2024, Salı) Eskişehir'in Tepebaşı İlçesi Batıkent Mahallesi'nde bulunan Eyüp Sultan Camii'nden ikindi namazını müteakip kaldırılacak.

LEVEND KILIÇ KİMDİR?

Levend Kılıç 1953 yılında Eskişehir’de doğdu. 1976 yılına Ankara Üniversitesi SBF Basın ve Yayın Yüksekokulu’nu bitirdikten sonra Anadolu Üniversitesi’nde; Fotoğraf, Medya Estetiği ve Uzaktan Eğitim konularında uygulamalı ve akademik çalışmalarını sürdürdü; 1985’de doktorasını tamamladı. 1988’de doçent ve 1993’de profesör oldu. Akademi alanıyla ilgili yayınlanmış eserleri şunlardır: Görüntü Estetiği, Video Sanatı: Eleştirel Bir Bakış, Fotoğrafa Başlarken, Fotoğraf ve Sinemanın Toplumsal Tarihi, Fotoğraf Kültürü, Fotoğraf ve Sayısal Görüntü Terimleri Sözlüğü, Işıkla Resmetme Terimleri, Fotoğraf: Tarihin Bozguna Uğrayan Oyunu. Bunların dışında; Anılarda Eskişehir, Eskişehir Kent Kitabı, Heykellerle Yaşayan Üniversite, Meslekte Kırk Yıllıklar: Eskişehir’in Esnaf ve Zanaatkârları, Avare Adımlarla Eskişehir yaşadığı şehir Eskişehir konusundaki anılmaya değer yapıtlarıdır. Anadolu Üniversitesi, İletişim Bilimleri Fakültesi’nde Görüntü Estetiği, Optik Bakış, Video Sanatı konularında lisansüstü dersler vermiştir.

LEVEND KILIÇ, TEGV VE EFSAD'DA NELER YAPTI?

Levend Kılıç, 1993 yılında Anadolu Üniversitesinden bir gönüllü etkinliği olarak başlayan Eğitim Gönülleri hareketi içinde yer almıştır. Daha sonra TEGV’in kuruluşuyla birlikte Vakfın çeşitli projelerini yönetmiş ve 1999-2004 yılları arasında Yönetim Kurulu üyeliği yapmış olup TEGV’in Yönetim Kurulu Üyesi ve Mütevelli Heyeti üyesi olarak da görev almıştır. Ayrıca Eskişehir Fotoğraf Sanatı Derneğinin kurucularından olup Onursal Başkanıdır.

Editör: Emre Kulcanay