Kredi ve Yurtlar Kurumu her yıl binlerce öğrenciye burs ve kredi imkânı sunuyor. GSB tarafından belirtilen tarihlerde alınan KYK burs başvuruları titizlikle incelendikten sonra açıklanıyor ve belirli şartları karşılayan öğrenciler öğrenim hayatı boyunca her ay düzenli olarak bursunu alabiliyor. 2024-2025 akademik yılının başlamasına kısa süre kala “KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak?” ve “KYK burs başvurusu nasıl ve nereden yapılır?” araştırmaları ise öğrenciler tarafından yoğun şekilde yapılıyor…

Kyk Burs Basvurulari D

KYK BURS BAŞVURU TARİHLERİ NE ZAMAN?

KYK burs başvuru tarihleri henüz açıklanmadı bu nedenle de burs başvurularının ne zaman başlayacağı henüz bilinmiyor. Ancak geçmiş dönemler göz önüne alındığında KYK burs başvurularının ekim ayı sonu kasım ayı başı gibi başlaması bekleniyor.

Kyk Burs Basvurulari F

KYK BURS BAŞVURULARI NASIL VE NEREDEN YAPILIR?

KYK burs başvuruları e-devlet üzerinden KYK sayfası aracılığı ile yapılıyor. T.C. kimlik numarası ve şifresi ile e-devlet KYK burs başvuru sayfasına giren adaylar kendilerine yöneltilen soruları yanıtlayarak başvuru işlemlerini tamamlayabiliyor.

https://www.turkiye.gov.tr/kyk-krediburs-basvurusu sayfasından alınan başvuruların sonuçları sıkı bir inceleme ve değerlendirmenin ardından yine e-devlet üzerinden açıklanıyor.

E-DEVLET KYK BURS BAŞVURU EKRANI İÇİN BURAYA TIKLAYIN

Burs Ii

2024 KYK BURS ÜCRETİ NE KADAR?

KYK burs ücretleri Ocak 2024’te yapılan zam ile

  • Lisans öğrencileri için 1250 TL’den  2 bin TL’ye
  • Yüksek lisans öğrencileri için 2 bin 500 TL’den 4 bin TL’ye
  • Doktora öğrencileri için 3 bin 750 TL’den 6 bin TL’ye yükseltildi.
Editör: Şenay Yurtalan