Murat Karayalçın iddialara, "SHP'nin isminden yararlanmak isteyen birileri bir girişimde bulunmuş" derken CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yakın isimler de SHP ile bir bağlantılarının olmadığını ifade etti. Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP), Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın resmi internet sitesinde yer alan bilgiye göre 28 Haziran 2024 tarihiyle itibarıyla yeniden kuruldu. Partinin adresi, Yargıtay'a "Meşrutiyet Mahallesi, Karanfil Sokak, Çankaya, Ankara" olarak bildirildi.

KARAYALÇIN'DAN AÇIKLAMA

Sözcü'nün haberine göre SHP'nin son genel başkanı Murat Karayalçın "Öyle bir şey olamaz, buna SHP yeniden kuruldu denilemez" cümleleriyle parti girişimine tepki gösterdi. Karayalçın, "SHP'nin tekrar kurulduğunun söylenebilmesi için, o dönemde CHP ile birleşmeye karar veren ve bir anlamda SHP'yi kapatan son yönetimin açma kararı vermesi gerekir. SHP'nin isminden yararlanmak isteyen birileri bir girişimde bulunmuş, öyle görünüyor. Kim olduklarını bilmiyorum" dedi. Murat Karayalçın ayrıca, "Biz CHP olarak iktidara yürüyoruz. Yeni bir bölünmeye asla fırsat vermemeliyiz. Bugün Fransa'daki seçimlerin sonucu da, birlikteliğin ne kadar önemli olduğunu gözler önüne sermiştir" yorumunda bulundu.

KILIÇDAROĞLU CEPHESİNDEN AÇIKLAMA

SHP ilgili gelişmelerin ardından gözler CHP’nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na çevrildi. Kılıçdaroğlu’na yakın kurmaylar, yeniden kurulan SHP ile bir bağlantılarının olmadığını söyledi. CHP’li isimler, Kılıçdaroğlu’nun yeni parti kurduğu iddiasını 'Deli saçması' olarak nitelendirdi.

KİMİN KURDUĞU MERAK KONUSU

Öte yandan Ankara Kulislerinde SHP'yi yeniden kimin kurduğu merak konusu oldu.

Editör: Barış Sözal