İngiltere Kralı 3. Charles'ın Mayıs ayında tanıtılan ilk resmi portresi, hayvan hakları aktivistleri tarafından saldırıya uğradı. Olay, İngiltere medyasında geniş yankı buldu.

Kral Charles Wallace 11062024 4

LONDRA'DAKİ SERGİDE SALDIRI

Animal Rising isimli hayvan hakları örgütünün aktivistleri, Londra'daki Philip Mould Galerisi'nde sergilenen portreye saldırı düzenledi. Aktivistler, "Wallace ve Gromit" çizgi filminin ana karakterlerinden Wallace'ın yüzünü Kral Charles'ın yüzüne yapıştırarak eseri değiştirdi.

Kral Charles Wallace 11062024 3

KONUŞMA BALONU EKLEDİLER

Portreye eklenen konuşma balonunda, "Gromit, Kraliyet Hayvanlara Karşı Zulmü Önleme Derneği (RSPCA) çiftliklerinde hayvanlara yapılan zulme bak." yazısı yer aldı. Aktivistler, bu yöntemle hayvanlara karşı yapılan zulme dikkat çekmek istediklerini belirtti.

Kral Charles Wallace 11062024 2

HAYVANLARA YAPILAN ZULME DİKKAT ÇEKTİLER

Animal Rising grubunun açıklamasında, RSPCA çiftliklerindeki usulsüzlüklere işaret edildi. Açıklamada, "Charles, çiftliklerdeki hayvanlara karşı zulme duyduğu hassasiyeti açıkça dile getirdi. Şimdi, RSPCA'nın Garanti Planını kaldırma ve hayvan çiftlikleriyle ilgili gerçekleri açıklama çağrısında bulunmasının tam zamanı." ifadeleri yer aldı.

Kral Charles Wallace 11062024 1

USULSÜZLÜKLERİ VURGULADILAR

Grup, RSPCA'nın tavuk, domuz, somon ve alabalık çiftliklerinde 280 yasa dışı uygulama ve 94 Çevre, Gıda ve Köy İşleri Bakanlığı uygulamalarına aykırılık tespit edildiğini vurguladı. Bu açıklamalar, hayvan hakları ihlallerine dikkat çekmeyi amaçlıyordu.

Kral Charles Wallace 11062024 5

SANATÇI JONATHAN YEO'NUN ESERİ

Kral Charles'ın taç giydikten sonra gösterilen ilk resmi portresi, sanatçı Jonathan Yeo tarafından yapılmıştı. Yeo'ya 2022'de sergilenmek üzere 2020 yılında Kral Charles'ın Galler Prensliğindeki 50'nci yılı için sipariş edilen portre, ilk kez bu yılın Mayıs ayında Buckingham Sarayı'nda sergilenmişti.