En yüksek katılımlı sınavlardan biri olan KPSS ortaöğretim sınavı için beklenen gün geldi. Bir kamu kurumunda memur olma hayali kuran yüz binlerce aday KPSS için bugün yollara düştü. Sınav giriş belgesinde yer alan okullara yolculuk eden adaylar ve sevdiklerini sınava götüren yakınları 2024 KPSS ortaöğretim sınav süresi hakkında araştırma yapmaya başladı…

Kpss C

2024 KPSS ORTAÖĞRETİM SINAV SÜRESİ NE KADAR, KAÇ DAKİKA?

2024 KPSS ortaöğretim sınav süresi 130 dakika olarak belirlendi. Adaylara sınavda 120 soru sorulurken 2 saat 10 dakika süre verilecek.

Kpss D

KPSS SAAT KAÇTA BAŞLIYOR, KAÇTA BİTİYOR?

KPSS sınavı için kapılar 10:00’da kapanacak ve bu saatten sonra gelen adaylar sınav salonlarına alınmayacak. Sınav ise 10:15’te başlayacak ve 12:25’te sona erecek.

Bununla birlikte KPSS sınavında adaylar cevaplama işlemini erken tamamlamış olsalar bile, sınavın ilk 90 dakikası ve son 15 dakikası içinde sınav salonundan dışarı çıkarılmayacaktır. Ayrıca sınav süresince adayların tuvalet vb. ihtiyaçlarını gidermek için sınav salonundan çıkmaları kesinlikle yasaktır. Sınav salonundan her ne sebeple olursa olsun dışarı çıkan bir aday tekrar sınav salonuna alınmayacaktır.

Editör: Şenay Yurtalan