Başakşehir'de bir ilkokulda, okul müdürü tarafından bahçede beslenen iki kangal köpeği, 11 yaşındaki bir öğrenciye saldırdı. Saldırı sonucunda yaralanan öğrenci, başlangıçta çitlerden düşmüş gibi gösterildi ancak daha sonra olayın köpek saldırısı olduğu ortaya çıktı. Öğrencinin velisi Hatem Yardımcı, okul yönetiminden şikayetçi oldu.

Basaksehir Okul Bahcesi Kopekler 22052024 Iha (6)

OLAYIN DETAYLARI

Geçtiğimiz cuma günü Başakşehir'de bir ilkokulda meydana gelen olayda, iki kangal köpeği okul bahçesindeki çitlerle çevrili özel bir alanda besleniyordu. Çocukların oyun oynadığı bahçede bulunan bu köpekler, velileri ve çocukları tedirgin ediyordu. Olay günü, 11 yaşındaki Çınar H., arkadaşlarıyla oynarken topu köpeklerin bulunduğu alana kaçtı. Çitleri aşarak topunu almak isteyen Çınar, köpeklerin saldırısına uğradı. Öğrenci, öğretmenler ve veliler yardımıyla bulunduğu alandan çıkarıldı.

Basaksehir Okul Bahcesi Kopekler 22052024 Iha (5)

VELİYE YANILTICI BİLGİ VERİLDİ

Yaşanan olayın ardından, öğrenci Çınar H.'nin velisi Hatem Yardımcı aranarak, çocuğun çitlerden düştüğü söylendi. Okula gelen Hatem Yardımcı, çocuğunun köpekler tarafından saldırıya uğradığını öğrendi. Öğrenci hastaneye götürülüp tedavi altına alınırken, olayla ilgili raporlar da hastaneden alındı. Aile, ellerindeki raporlarla birlikte karakola ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne giderek şikayetçi oldu.

Basaksehir Okul Bahcesi Kopekler 22052024 Iha (4)

OKULUN KÖPEK BAKIM ALANI

Okul bahçesinde köpeklerin bakıldığı alan cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Görüntülerde, köpeklerin öğrenci bisikletlerinin park edileceği alan ve bahçenin bir kısmını kapladığı görüldü. Okul yetkilileri, köpeklerin aşı kartlarının olduğunu ve saldırgan olmadıklarını savundu. Öğrencinin, köpeklerle oynamak istediğini ancak korkup kaçarken çitlere takılıp yaralandığını iddia ettiler.

Basaksehir Okul Bahcesi Kopekler 22052024 Iha (2)

KÖPEKLER OKULDAN TAHLİYE EDİLDİ

Olayın ardından Pazartesi günü, köpeklerin okul bahçesinden alınarak Esenyurt'taki bir fabrika bahçesine götürüldüğü öğrenildi.

Basaksehir Okul Bahcesi Kopekler 22052024 Iha (1)

VELİNİN AÇIKLAMALARI

Veli Hatem Yardımcı, yaşananları şöyle anlattı: "Çocuğum 11 yaşında, bu sene burada 5. sınıfa başladı. Okulla ve çocuğumla alakalı bir problem şimdiye kadar yaşamadık. Olay günü sabah 08.30'da çocuğumu babası okula bıraktı. Saat 09.30 gibi oğlumun cep telefonundan arandım ve çitlerden düştüğü söylendi. Ciddi bir durum olduğunu ve okula gelmem gerektiği söylendi. Okula geldiğimde köpeklerin saldırdığını öğrendim. Çocuğum normalde köpeklerden korkmaz ve sever. Köpeklerin burada ne işi olduğunu sorduğumda, müdür beyle görüşmemi istediler. Müdürle görüştüğümüzde bize direkt köpeklerin burada kalacağını söyledi. Çitlerden atlaması nedeniyle çocuğumun suçlu olduğunu söylediler. Okulun binasının bir tarafı komple kapatılmış ve köpekler orada bakılıyormuş. Çocuğum topu almak için çitlerden atladığında köpekler kendisini kovalamış ve saldırarak yaralamışlar. 2 veli ve bir öğretmen çocuğumu kurtardı. Hastaneye gittik ve şikayetçi olduk. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, bu konuyla alakalı başka şikayetlerin de olduğunu söyledi."

Basaksehir Okul Bahcesi Kopekler 22052024 Iha (3)