Tarım ve Orman Bakanlığı ürünlerinde taklit ve tağşiş yapan markaları kamuoyu ile paylaştı. Her gün milyonlarca kişinin kullandığı markalar halkı kandırmak ve sağlığı ile oynamakla suçlanırken Köfteci Yusuf da gündeme gelen isimlerden biri oldu. Listede yer almasa da Türkiye’de birçok şubesi olan ünlü bir köftecide domuz eti tespit edildiği konuşulmaya başlandı. Gündemden düşmeyen söylentiler nedeniyle gözler Köfteci Yusuf’a çevrilirken, markanın avukatından bir açıklama geldi…

Kofteci Yusuf C

KÖFTECİ YUSUF’UN AVUKATI ALİ USLU’DAN DOMUZ ETİ AÇIKLAMASI

Köfteci Yusuf'un avukatı Ali Uslu, "Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yaptığı denetimlerde 2 şubesinden alınan numunelerde domuz eti tespit edilen ancak şirketin aldığı mahkeme kararı nedeniyle ismi açıklanamayan firmanın Köfteci Yusuf olduğu" iddialarına ilişkin olarak, konu hakkında bilgisi olmadığını, açıklama yapamayacağını ve iddialara cevap veremeyeceğini belirtti.

Kofteci Yusuf B

DOMUZ ETİ TESPİT EDİLEN MARKA NEDEN LİSTEDE YER YOK?

Bugün ürünlerinde sahtecilik yapan markalar Tarım ve Orman Bakanlığı’nın taklit ve tağşiş yapan markalar listesinde yer alıyor. Ancak günlerdir tartışmalara konu olan “Domuz eti çıkan köfteci” markası listede yer almıyor.

Pek çok ünlü isim ve halk ülke genelinde pek çok şubesi bulunan köfteci hakkında tahminlerde bulunurken, markanın neden listede olmadığı da ayrı bir merak konusu oldu.

Bakanlığın bir et firması ile ilgili domuz eti tespitinde bulunduğu, fakat firma konuyu yargıya taşıyınca mahkeme, firma lehine yürütmeyi durdurma kararı aldığı için o firma taklit/tağşiş listesinde yer almadığı belirtiliyor.

Editör: Şenay Yurtalan