Oyuncu ve sunucu Kenan Işık, 76 yaşında hayatını kaybetti. Işık, 21 Mart 2014 günü spordan çıkıp girdiği saunadan sonra beyin kanaması geçirmişti. Hemen ameliyata alınan Işık, daha sonrasında ise komaya girmişti.

0X0 Ekranlarin Efsane Ismi Kenan Isik Hayatini Kaybetti Kenan Isikin Hastaligi Neydi 1722244464956

10 yıldır komada tedavi gören Işık, 17 yaşında tiyatro kariyerine adım atmış ve eski adıyla ‘Kim Beş Yüz Milyar İster?’ olan yarışma programının sunucusu olarak geniş kitlelerce tanınmıştı. Kenan Işık'a Atatürk Kültür Merkezi’nde bir veda töreni gerçekleşiyor. Işık’ın naaşı, cenaze töreni için Atatürk Kültür Merkezi’ne getirildi.


1024Xauto (1)-3

"CAN CANA KAVUŞTU"

Kenan Işık’ın kardeşi Mehmet Cengiz Işık törende gözyaşlarına güçlükle hakim olabildi. Mehmet Cengiz Işık, "Kenan Işık gibi bir rol model, bir sanatçı daha var mı? Bana biriniz bunu söyleyin. Var mı onun gibi bir rol model? Sevilmesindeki neden de buydu zaten. İzleyicilerine karşı olan saygısı, sevgisi... Bundan öte daha ne söylenebilir ki? Sabırla... umutla... el bebek, gül bebek... Kendisi sabretti, biz sabrettik... Ama sonunda beden dedi ki 'ben artık eziyet çekmeyeyim, ben artık gideyim'... Can canana kavuştu, o kadar" dedi.

"HEP HAYATI ANLATTIK"

Kenan Işık’ın oğlu Ahmet Işık ise "Çok üzgünüz. 10 yıllık bu süreç, maddi-manevi, psikolojik anlamda zordu. En çok annem bu zorluğu yaşadı. Hep yanına gittik, konuştuk. Babama hayatı anlattık. Sevdiği müzikleri dinlettik. Filmleri izlettik, onu hayatta tutmaya çalıştık. Bu kadarmış" dedi.

1024Xauto (3)-3

1024Xauto-3

"SAĞLIKLI HALİNİ GÖREMEDİ"

Kenan Işık'ın gelini ise "Biz her zaman uyanacağını düşündük çok üzgünüz. Oğlum 9 yaşında onun sağlıklı halini hiçbir zaman göremedi" diye konuştu.

Öte yandan Kenan Işık, 31 Temmuz Çarşamba günü Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'na defnedilecek.