Kadir Doğulu'nun tarikat bağlantıları hakkındaki iddialar yeniden gündeme gelirken, kardeşi Kemal Doğulu, Hülya Avşar'ın sorusuna yanıt verdi. Kadir Doğulu daha önce, "Tarikat ismi Türkiye'de çok kirletildi" demişti. Hülya Avşar’ın programında bu konu açılınca Kemal Doğulu, kardeşinin inançlarına saygı duyduğunu belirterek, tartışmalara net bir yanıt verdi.

"ŞİİR VAR ŞARKI VAR RAKI VAR"

Hülya Avşar Kemal Doğulu'ya "Tarikatlarla alakası var mı onun?" diye sordu. Kemal Doğulu ise "Bektaşi her yerde kendisi de söylüyor, o yüzden ben de bu kadar rahat söylüyorum. Bektaşi kendisi. Bektaşi aslında tarikatlar karşıtı tarikat. Bildiğimiz cübbeli sarıklılardan değil, bunların kendi seremonileri var ilim, irfan, bilim güzel olsun her şey kafasında insanlar" yanıtını verdi.

"TARİKAT LAFINI DUYUNCA TÜYLERİM ÜRPERİYOR"

Avşar bu sefer de "Kadir oraya hangi amaçla girdi yani ihtiyaç hissetti?" dedi. Kemal Doğlu ise bu soruya şu yanıtı verdi: "Bir yerde herkes içinde boşluk buluyor demek ki onu doldurmaya çalışıyor. Ben geçmişte ortaokulu imam hatipte okudum ben çok beni çekmeye çalıştılar tahmin edersin, bir sürü evlere girdim çıktım bak hani illaki gireceksin bakacaksın. Benlik bir şey değil yani kimse bana bir şeyi zorla istemediğim bir şey yaptıramaz. Tarikat lafını duyunca tüylerim ürperiyor. Bektaşilik bu türden değil ama. Tarikat karşıtı tarikat."

"TARİKAT İSMİ KİRLETİLDİ"

Kemal Doğulu seremoniyle ilgili konuşurken "Bilim var, güzel kitap var, şiir var şarkı var rakı var. Yani onların seremonileri çok keyifli yani öyle huhu yapmıyorlar. Şahane evlerinde oturuyorlar toplanıyorlar falan filan" dedi. Kadir Doğulu daha önce açıklamasında "'Bir tedrisattan geçilerek gelinen bir makam bu. Tarikat ismi maalesef çok kirletildi. Oysa manevi yolculuk insanı uyandırır, gerçeği söyler. Gerçeği keşfeden kişi de hakkını arar. Bektaşilik benden önce de vardı, benden sonra da var olacak. Burası bir okul.” ifadelerini kullanmıştı.

Editör: Ceyda Bıyıklıoğlu