İstanbul Eyüpsultan'da, alkollü olduğu öne sürülen bir minibüs sürücüsü, direksiyon hakimiyetini kaybederek kaldırımdaki beton mantarlara çarptı. Olay, sabah erken saatlerde İslambey Mahallesi'nde meydana geldi.

Eyupsultan Kaza Kadini Darp 06052024 Iha (1)

FACİADAN DÖNÜLEN ANLAR VE MADDİ HASAR

Saat 06:30 sularında gerçekleşen kaza sonucu, minibüs sürücüsünün kontrolünü kaybetmesiyle kaldırımdaki beton mantarlara çarpması sonucu etrafa savrulan beton parçaları, şans eseri o sırada kaldırımda yürüyen bir yayayı teğet geçti. Bu esnada çevredeki dükkanların kepenklerine zarar veren beton parçaları maddi hasara yol açtı.

KAZA SONRASI ŞİDDET OLAYI

Kaza sonrasında araçtan inen sürücü ve yanındaki kadın arasında sözlü bir tartışma başladı. Görgü tanıklarının ifadesine göre, tartışmanın büyümesi üzerine minibüs şoförü, yanındaki kadını darp etti. Bu şiddet anları, bölgedeki bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

Eyupsultan Kaza Kadini Darp 06052024 Iha (2)

TANIKLAR OLAYI ANLATIYOR

Kaza ve sonrasında yaşananları anlatan mahalle sakini İsmail Kaya, "Kaza saat 06:00 sıralarında meydana geldi. Beyaz minibüs hızlı bir şekilde gelip buradaki dubaları parçalıyor. Dubalar savrulup mağazalarımıza zarar verdi. O sırada bir yaya zor kurtuldu. Üzerine taşlar geldi. Daha sonra araç ileride durdu. İçerisinde bir bayan vardı. Muhtemelen tartışıyorlardı. Bayan indikten sonra alkollü olduğu düşünülen şahıs bayanı darp etti. Tokatlayıp gönderdi. Polisler gelmeden kendisi kaçtı. Çok hızlıydı, muhtemelen alkollüydü. Burada bir yayaya zarar verebilirdi. Olan dükkanlara oldu" şeklinde konuştu.

POLİS OLAYLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATTI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, olayla ilgili soruşturma başlattı. Görgü tanıklarının ifadeleri ve güvenlik kamerası kayıtları, soruşturmanın önemli delilleri arasında yer alıyor.

Editör: Mevlüt Peker