Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani’den Gazze için İsrail’e karşı güçlü mesaj geldi.

Katar'ın lideri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, İsrail'in eylemlerine sınırsız tolerans gösterilmemesi gerektiğini net bir şekilde ifade etti.

Yeni dönemin başlangıcını kutlayan Katar Şura Meclisi'nde konuşma yapan Emir Şeyh Temim, "Biz, uluslararası kurallara ve Arap Barış Girişimi'nin aldığı kararlara sadığız. Gazze'de yaşanan çatışmanın bir an önce sonlanması ve masum insanların bu savaşın etkilerinden korunması için çağrıda bulunuyoruz." şeklinde konuştu. Şeyh Temim, masumiyeti hiçe sayan tüm eylemlere karşı olduklarını vurgulayarak, Filistinli çocuklara yönelik adaletsiz davranışları kabullenmediklerini belirtti.

Acıların derinleştiği ve kayıpların arttığı bu süreçte, savaşın hiçbir çözüm getirmediğini altını çizen Katar lideri, "Bu duruma artık bir son verilmeli. İsrail'in sürekli olarak can almasına göz yumulmamalı." ifadelerini kullandı.

GAZZE’DE İSRAİL ŞİDDETİ

7 Ekim'de başlayan olaylarla beraber Gazze'de İsrail saldırıları sonucunda ölen Filistinli sayısı 4 bin 700'ü aştı.

İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim'de İsrail'e geniş kapsamlı bir saldırı başlattı. Bu saldırıda Gazze'den İsrail'e binlerce roket fırlatıldı ve sınır bölgelerine baskın düzenlendi.

İsrail ordusu, bu baskına karşılık olarak Gazze'ye geniş çaplı bir saldırı başlattı. Gazze'den gelen saldırılar sonucunda 308’i İsrail askeri olmak üzere 1405 İsrailli hayatını kaybetti, 5 bin 132 İsrailli yaralandı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze'ye yönelik bu saldırılarda özellikle 2 bin 55'i çocuk ve 1119’u kadın olmak üzere toplamda 5 bin 87 kişinin öldüğünü bildirdi. Bu olayların yanı sıra Batı Şeria'da da İsrail güçlerinin ve yerleşimcilerin saldırıları sonucunda 90 Filistinli hayatını kaybetti. Ayrıca, Gazze saldırıları sırasında 18 gazeteci de yaşamını yitirdi.

İsrail-Lübnan sınırında son zamanlarda da çatışmalar yaşanıyor. Bu çatışmalarda 24 Hizbullah üyesi, bir gazeteci ve 3 sivil hayatını kaybetmişti. Lübnan'dan gelen saldırılarda ise 3 İsrail askeri ve bir sivil öldü.

Kaynak: AA