El-Kassam Tugayları, Gazze kentinin güneybatısındaki Nablusi kavşağında İsrail askerlerinin bulunduğu zırhlı araca yönelik düzenlediği askeri operasyonun görüntülerini paylaştı.

MAYIN TARLASI HAZIRLIĞI

Kassam Tugayları'nın Telegram sayfasında "ölümcül pusu" olarak nitelendirilen operasyona ait videoda, İsrail askerlerini taşıyan zırhlı aracın geçeceği güzergaha yerleştirilen patlayıcılardan oluşan "mayın tarlası" hazırlığı detaylı bir şekilde görülüyor.

PATLAMA VE BOMBARDIMAN

Videoda, İsrail askeri aracının alana yaklaşmasıyla patlamanın gerçekleştiği ve ardından havan toplarıyla ağır bombardımana maruz kaldığı anlar yer alıyor.

GAZ PERDESİ VE KURTARMA OPERASYONU

Görüntülerde, pusuya düşürülen askerleri kurtarmak için gelen İsrail askeri araçlarının olay yerini kamufle etmek amacıyla gaz perdesi kullandığı, ardından ölü ve yaralı askerlerin taşındığı helikopterlerin alana inişi görülüyor.

KASSAM SÖZCÜSÜ'NÜN MESAJI

Operasyonun sonunda, Kassam Sözcüsü Ebu Ubeyde'nin "Bulundukları her yerde düşmana acı veren darbelerimiz devam edecek." ifadesiyle video sona eriyor.

İSRAİL ORDUSU AÇIKLAMASI

İsrail ordusu, Kassam Tugayları'nın cumartesi günü "Refah'ta karma ve nitelikli operasyon" olarak nitelendirdiği bir başka saldırıda 8 askerinin öldüğünü açıkladı.

İŞGAL 1967'DE BAŞLADI

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 1967 Altı Gün Savaşı'nda İsrail'in Filistin topraklarını işgal etmesiyle başlayan işgale, Filistinlilere ve Mescid-i Aksa gibi kutsal değerlere yönelik sürekli ihlallere karşılık olarak 7 Ekim 2023'te işgalcilere kapsamlı bir saldırı düzenledi.

İSRAİL'İN KAYIPLARI

İsrail, 7 Ekim'deki saldırılarda 1200 İsraillinin öldüğünü ve 5132 kişinin de yaralandığını açıkladı.

GAZZE ŞERİDİ'NDEKİ KAYIPLAR

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 37 bin 337 Filistinli hayatını kaybetti. Bu kayıpların 15 bin 694'ü çocuk, 10 bin 279'u ise kadın. Ayrıca, 85 bin 299 kişi yaralandı. Enkaz altında hala binlerce ölü olduğu belirtilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları da hedef alınarak sivil altyapı ciddi şekilde tahrip ediliyor.

İSRAİL ORDUSUNUN KAYIPLARI

İsrail ordusu, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlenen saldırılarda 311'i karadan işgal sürecinde olmak üzere toplam 662 askerinin öldüğünü duyurdu.

ÇATIŞMALARA İNSANİ ARA

Çatışmalara 24 Kasım 2023'te 4 günlüğüne verilen ve daha sonra 3 gün uzatılan "insani ara"da, 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı olarak serbest bırakıldı. Ancak, İsrail binlerce Filistinliyi alıkoyup hapsetmeyi sürdürdü.

BATI ŞERİA VE DOĞU KUDÜS'TEKİ DURUM

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te, 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail askerleri ve Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin saldırılarında 547 Filistinli hayatını kaybetti.