Bursa'da karısı Sabriye Arıç'ı 32 yerinden bıçaklayarak yaralayan ve 'Eşe karşı kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan tutuklu yargılanan Ertan Arıç'a verilen 18 yıl hapis cezası, olay sonrası ambulans çağırması, pişmanlık duyması ve yargılama sırasındaki iyi hali dikkate alınarak 15 yıla indirildi.

OLAYIN AYRINTILARI

Olay, 3 Mayıs 2022'de Karacabey ilçesindeki bir evde meydana geldi. Dört çocuk babası Ertan Arıç, kıskançlık nedeniyle karısı Sabriye Arıç ile tartışmaya başladı. Hurdacılık yapan Ertan Arıç, tartışmanın büyümesiyle ekmek bıçağı ile karısını bacakları ve karın bölgesinden toplam 32 yerinden bıçakladı. Kadın kanlar içinde yere yığılırken, Ertan Arıç olay yerinden kaçtı ve 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak bilgi verdi. Sağlık ekipleri, kadını ambulansla Karacabey Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Kaçan Ertan Arıç, aynı gün İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalanarak tutuklandı.

SANIKTAN ŞOK İFADELER

Ertan Arıç, Bursa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Eşe karşı kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan yargılandı. Mahkemede savunma yapan Arıç, "Eşim Sabriye'nin aynı mahallede oturan B.D. isimli kişiyle ilişki yaşadığını öğrendim. Bu kişi, uyuşturucu satıcısıdır ve Sabriye, bu kişinin sattığı uyuşturucu maddeleri ve silahını evimizde saklıyormuş. Bu nedenle aramızda tartışma yaşadık. Çocuklarımın annesiyle konuşmak için eşimin kaldığı eve gittim. 'Yuvamızı yıkma' dedim. Boşanmakta ısrar edip, 'Artık seni sevmiyorum' dediği anda gözüm döndü. Hurdacı olduğum için yanımda taşıdığım bıçakla ona saldırdım. Amacım, kendisini korkutmaktı. Öldürmek olsa ambulansa haber vermezdim" dedi.

Bursa Sabriye Aric Kadin Bicaklama 19052024 Dha2

“KOCAMI SEVİYORUM, ŞİKAYETİMDEN VAZGEÇİYORUM”

Sabriye Arıç, duruşmalarda kocasının uyuşturucu kullanmaya başladıktan sonra farklı bir kişiliğe büründüğünü söyledi. "Ertan, uyuşturucu kullanmadan önce beni hiç üzmedi. Olay günü bana 'Boşanmayalım' dedi. Ben de bu konuda kararlı olduğumu söyleyince bana bıçakla saldırdı. Bilincimi kaybetmişim, gözlerimi hastanede açtım. Daha sonra Ertan'ın beni bıçakladıktan sonra sağlık ekiplerine haber verdiğini öğrendim. Onun bu davranışı beni rahatlattı. Kendisini ölümüne seviyorum. Şikayetimden vazgeçiyorum. Tahliye ederseniz, kendisiyle tekrar bir araya geleceğim" diye konuştu.

Bursa Sabriye Aric Kadin Bicaklama 19052024 Dha1

MAHKEME KARARI

Ertan Arıç'ın yargılandığı davada karar duruşması görüldü. 'Eşe karşı kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 18 yıl hapis cezası alan sanığa, olay sonrası ambulans çağırması, pişmanlık duyması ve yargılama sırasındaki iyi hali dikkate alınarak 15 yıl hapis cezası verildi. Sanığın tutukluluk hali devam ediyor.